Почетна » Izvučene izjave patrijarha Irineja ne odgovaraju sadržini razgovora

Izvučene izjave patrijarha Irineja ne odgovaraju sadržini razgovora

од admin
0 коментар

„Iz sveukupnog konteksta njegovih odgovora posebno oštro je istrgnuta konstrukcija koja se našla u opremi teksta na naslovnoj strani.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej govorio je isključivo o značaju Pećke Patrijaršije kao drevnog istorijskog sedišta Srpske pravoslavne crkve, i o Beogradu kao njenom administrataivnom sedištu. Komentarišući mogućnost da budući poglavari Srpske crkve imaju sedište u Peći, Njegova svetost nijednom rečju nije pomenuo sebe, niti je o tome uopšte bilo govora.

Formulacije koje su se našle na naslovnoj strani ovih novina „Neću da se selim na Kosovo“ i „Tražiću da Patrijarha biramo kao i do sada a ne dvotrećinskom većinom“, ne odgovaraju sadržini vođenog razgovora, niti odražavaju lični stav Njegove svetosti, već je reč o rezultatu novinarske želje da se izgovorenim rečima pridoda drugačiji, senzacionalniji, smisao.

O tome najbolje govori i činjenica da ove imaginarne izjave, iskorišćene za medijski atraktivnu najavu, nema čak ni u tekstu koji je objavljen na strani gde se nalazio intervju sa Patrijarhom. Ovo svedoči i o tendencioznoj nameri da se krivotvori istina.

Ovakav manir kojim se neistinito i senzacionalistički prenose izjave Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja nanose veliku štetu ugledu Patrijarha i Srpske Pravoslavne Crkve“, javlja televizija „Hram“.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар