Почетна » Jelenin listing poziva otkriva vreme ubistva!

Jelenin listing poziva otkriva vreme ubistva!

од admin
0 коментар

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kaže za alo.rs da su odlazni pozivi sa Jeleninog telefona izuzetno važan detalj za rešavanje misterioznog ubistva.

– Listing je važan jer jednostavnim pozivom broja sa liste poziva može da se utvrdi da li je Jelena razgovarala lično sa određenom osobom ili nije.Ako nije bilo odlaznih poziva u subotu, 2. aprila 2016. može se iskazati opravdana sumnja da Jelena u to vreme nije bila živa – ističe forenzičar Šipka.

Tim stručnjaka

Forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kaže da je delimičnu rekonstrukciju Jeleninog ubistva obavio tim stručnjaka.

– U timu su bila dva doktora sudske medicine, koji rade kao sudski veštaci, jedan doktor anesteziolog, jedan veštak trasolog, koji je ujedno i sudski veštak, vodič pasa, koji je pripadnik Vojske Republike Srbije i dva stručnjaka za forenzičku 3D rekonstrukciju – objasnio je Šipka.

Jelenini rođaci, sa majčine strane, kažu za alo.rs da je ona poslednji put viđena živa 1. aprila 2016. posle podne.

– Jelena je bila u društvu jednog prijatelja, a razišli su se 1. aprila u 17. 30 sati. Imala je mali broj prijatelja, koji su se mogli nabrojati na prste jedne ruke, ali se sa njima redovno čula telefonom. Svakodnevno je razgovarala sa majkom i sestrama. Interesuje nas da li je tog dana bilo odlaznih poziva sa njenog telefona, koga je zvala i da li je lično razgovarala ili je možda neko drugi zvao sa njenog mobilnog telefona – kaže jedna rođaka, koja nije želela da joj navodimo ime.

Neimenovani izvor ukazuje da je jako čudno da se niko od Jelenin prijatelja ni rođaka nije čuo sa njom 1. aprila posle 17.30 sati!
– Pitala sam Jeleninu majku Zoricu da li je sigurna da je zvala Jelenu u subotu 2. aprila u 15.35 sati, i da je razgovarala sa njom dok je trčala na nasipu, ali mi je ona rekla „da nije sigurna“. To je jedan od razloga zašto treba proveriti listing Jeleninog telefona – kaže njena rođaka.

Podsetimo, adokat Predrag Savić, koga je porodica Krsamnović zajedno sa Centrom za forenzička istraživanja iz Novog Sada angažovala da utvrde gde je i kako ubijena Jelena, tražio je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uvid u spise, ali su ga odbili.
Advokat Savić je 30. avgusta dostavio Višem javnom tužilaštvu nove detalje koji su utvrđeni forenzičkom 3D rekonstrukcijom i predložio sprovođenje dodatnih istražnih radnji o čemu tužilaštvo treba da se izjasni.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар