Почетна » Kim pokušao da sruši avion koji je išao ka SAD?

Kim pokušao da sruši avion koji je išao ka SAD?

од admin
0 коментар

S obzirom na gust avio-saobraćaj u Aziji, i na trasi između Dalekog istoka i SAD, i obrnuto, ali i na učestalo ispaljivanje raketa Severne Koreje ovakva situacija je morala da se dogodi kadtad.

Kim je pre nekoliko dana testirao raketu koja navodno može da „dobaci“ do Severno američkog kontinenta, a da nije reč o fikciji mogli su lično da se uvere i putnici džambo-džeta na letu prema Americi, piše BBC.

Posada i putnici aviona „Cathay Pacific“ bili su prestravljeni kada su videli balističku raketu na nebu iznad Japana, dok su leteli na visini od 10.000 metara.

Informaciju je potvrdio popularni avio-prevoznik, a nakon toga su izdali upozorenje za sve letove na toj trasi.

Pjongjang ima pristup sistmu međunarodnog civilnog vazduhoplovstva, pa može lansirati rakete u razdoblju kada nema aviona na nebu.

Ali, za razliku od drugih zemalja, Severna Koreja ne objavljuje svoje raketne testove što znači da dolaze bez upozorenja ili poznate trase leta, što predstavlja potencijalni rizik za avione.

Ovakve situacije su veoma opasne i ako ne dođe do udara s avionom, jer panično ponašanje i vrisak putnika, koje posada mora da obuzda, može da bude vrlo kritično u ovakvim situacija, jer je neophodno zbog bezbednosti da se održi mirno i stabilno stanje.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар