Почетна » Милановић Србе назвао варварима

Милановић Србе назвао варварима

од admin
0 коментар

Хрватски премијер Зоран Милановић не престаје да бриљира у неумереним и неумесним изјавама недостојним једног државика. После епизоде „параноја“, „побеснели Макс“ и „ко је старији – Хрвати или амебе?“, назвао је Србе варварима, а Владу Србије оптужио да има дил са Мађарском јер „последњих дана скупља избеглице и усмерава их искључиво ка Хрватској“.

Милановић је на конференцији за медије на питање новинара какав је садржај дила између Мађарске и Србије и шта Срби добијају заузврат, рекао да је то тешко рећи, јер су путеви господњи чудновати.

– Чудновати су путеви господњи, тешко је то рећи, као што је тешко рећи зашто Мађарска гради зид, не можете то рационално објаснити, питајте Аустријанце, њима не пада на памет да граде зид према Мађарској. Мађарска гради према барбарима, према Србима, не? Мени је то неприхватљиво – рекао је Милановић одговарајући на новинарско питање.

Бечки „Стандард“: Арогантни Милановић, озбиљни Вучић

Наводећи изјаву премијера Србије Александра Вучића да „ако је Милановићу смешно, њему није,“ дописница бечког „Стандарда“ оцењује да Вучић и хрватски премијер Зоран Милановић по смислу за хумор нису слични један другом.

– Милановић је лаконски арогантан, Вучић је звонко озбиљан – наводи она.

У тексту о одлуци Хрватске да затвори границу са Србијом због избегличке кризе, „Стандард“ пише да је избила трговинска свађа јер теретни камиони више не могу преко границе, а воће и поврће труне уместо да одавно буде у северној Европи.

Текст у Стандарду једини који се на немачком говорном подручју подробније бави свађом Србије и Хрватске завршава се описом чувене сцене из филма „Балкански шпијун“ када је „орао пао“. На то је, наиме, Ивица Дацић упозорио Милановица када је овај Србију упоредио са мувом, а Хрватску са орлом.

Тањуг/Вести онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар