Почетна » Mišković hoće da „vlada“ i u Hrvatskoj!

Mišković hoće da „vlada“ i u Hrvatskoj!

од admin
0 коментар

Delta Holding, kompanija u vlasništvu Miroslava Miškovića, ovog meseca zvanično otvara novi hotel Interkontinental u Ljubljani, jednu od svojih najvećih investicija u čiju je gradnju uloženo 50 miliona evra, a ne kriju da im je cilj i otvaranje hotela u Zagrebu, Podgorici i Tirani, piše hrvatski Poslovni dnevnik.

Rukovodstvo kompanije je u druženju s novinarima iz regiona potvrdilo da u Zagrebu nameravaju da kupe neki od postojećih hotela, a želja im je da to bude hotel Esplanade, navodi se u tekstu.

To je novinarima u neformalnom druženju potvrdio i sam Mišković, a tokom prezentacije kompanije Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednice Delte za strategiju i razvoj, rekla je da Esplanade njihova želja, ali da za sada nisu započeli konkretne razgovore.

Na pitanje da li su zainteresovani za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali, Desivojević je odgovorila da oni nisu kompanija koju zanima turistički sektor, jer su orijenitsani na otvaranje biznis hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.

U prvih šest meseci ove godine prihod Delta Holdinga iznosio je 243 miliona evra, što je 13 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Najveći udeo u prihodima, više od 50 posto, ostvaren je u Delta Agraru, koji je najavio da namerava da za godinu i po kompanija bude listirana na berzi u Londonu ili Varšavi, prenosi Poslovni.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар