Почетна » Mustafa se žali na Srbiju, ali se fotka sa Anom!

Mustafa se žali na Srbiju, ali se fotka sa Anom!

од admin
0 коментар

Kosovski premijer Isa Mustafa objavio je na Fejsbuku fotografiju sa premijerkom Srbije Anom Brnabić sa jučerašnjeg neformalnog sastanka premijera Zapadnog Balkana u albanskom gradu Draču, na kojem se, inače, prema informacijama prištinskih medija, „žalio na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu“.

„Gazeta ekspres“ je objavila da je Mustafa postavio fotografiju na ovoj društvenoj mreži, gde se vidi da je odvojeno razgovarao sa predsednicom srpske vlade, prenosi „Kos sev“.

Prištinski sajt je fotografiju, na kojem se vide kako skrštenih ruku stoje jedno naspram drugog i pričaju, nazvao „prvi sastankom premijerke Srbije sa premijerom Kosova“.

„Kosovapres“ javlja da se Mustafa tokom skupa u Draču „žalio na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu“.

On je, prenosi ta agencija, tokom sastanka „pokrenuo pitanje nesprovođenja sporazuma o energetici“, odnosno „problema interkonekcije sa Srbijom“.

Navodi se da je Mustafa pred učesnicima skupa izneo tvrdnju da je „nesprovođenje ovog sporazuma blokiralo rad dalekovoda između Kosova i Albanije“.

„To je blokiralo aktivaciju infrastrukture interkonekcije električne energije sa Albanijom, uprkos činjenici da smo zajedno sa Albanijom uložili preko 70 miliona evra kroz Nemačku banku za razvoj i naše vlade,“ rekao je Mustafa za „Kosovapres“.

On je kazao i da je pokrenuo pitanje i viziranja za građane sa Kosova koji putuju u BiH, zbog čega kosovska preduzeća „ne mogu lako da cirkulišu“.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар