Почетна » Na krizu sa Srbijom stavljena tačka!

Na krizu sa Srbijom stavljena tačka!

од admin
0 коментар

Zaev je, nakon prve sesije neformalnog premijerskog skupa zapadnobalkanske šestorke, na pitanje novinara da li je kriza završena, rekao:

„Svakako da jeste. Istina razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem je bio dug, ali je debata o ovom pitanju završena u nekoliko rečenica“, rekao je Zaev.

Brnabić: Makedonija ostaje uzdržana po pitanju Kosova

On kaže da je perspektiva Srbije i Makedonije u napretku i saradnji u svim oblastima.

„Naši narodi su veoma bliski. Oni mogu da sarađuju i bez nas političara. Mi treba da budemo tu samo da im pomognemo, ako im pomoć zatreba“, kazao je Zaev.

Zaev je rekao i da se ove godine neće ni razmatrati prijem Kosova u Unesko, te da ne zna da li će to pitanje biti na dnevnom redu i naredne godine.

„To pitanje neće biti otvoreno ove godine“, rekao je Zaev.

„Ove godine nema aplikacije i o tom pitanju se neće diskutovati. Možda je to i dobro, pošto se nadam,da ćemo imati bolje uslove i okolnosti kada se o tome bude diskutovalo“, rekao je Zaev i poručio da je za region najvažnije da ide samo napred i da nijedna zemlja ne daje povode za narušavanje međususedskih odnosa.

Makedonija sa Srbijom, uverava, ima puno zajedničkih interesa – evropsku perspektivu, kao i unapređenje privrede, što bi omogućilo bolji život svim građanima.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар