Почетна » Oluja Harvi odnosi živote!

Oluja Harvi odnosi živote!

од admin
0 коментар

Kancelarija mrtvozornika u okrugu Haris potvrdila je da da je jedna osoba poginula kasno sinoć u tom okrugu, ali nije precizirala šta je bio uzrok smrti, prenosi danas AP.

Geri Norman, portparol Urgentnog centra u Hjustonu, rekao je da se ta osoba, žena, najverovatnije našla zaglavljena u vodi u svom automobilu, a susedi su je našli 30-ak metara od vozila.

Ranije u subotu, sudija okruga Aranzas Bart Mils Džej Ar rekao je da je u oluji poginula jedna osoba u tom okrugu.

Harvi je obalu Teksasa pogodio u petak uveče kao uragan četvrte kategorije, najsnažniji u SAD posle više od decenije, izazivajući udare vetra do 209 kilometara na čas, ali mu je snaga juče oslabila do nivoa tropske oluje.

Sinoć je gradonačelnik Rokporta u Teksasu Čarls Vaks izjavio da je jedna osoba poginula u požaru u jednoj kući kada je Harvi protutnjao kroz taj grad, ali nije pružio detaljnije informacije o žrtvi, preneo je Rojters.

Uz to, gradonačelnik grada Port Aranzas u Teksasu Čarls Bužan rekao je u intervjuu za lokalnu televiziju da je, prema nepotvrđenim navodima, osam osoba stradalo u parku za prikolice u blizini ili izvan tog grada.

Torpska oluja Harvi zadržala se nad jugoistočnim Teksasom, donoseći kišu i jake udare vetra koji su izazvali materijalnu štetu na teksaškom delu obale Meksičkog zaliva.

Američki meteorolozi su juče saopštili da je snaga uragana Harvija oslabila do nivoa tropske oluje, ali da je on i dalje prisutan iznad Teksasa, upozorivši da će ova nepogoda doneti „izuzetno ozbiljne poplave“.

Ne očekuje se da će se Harvi mnogo pomerati u narednih nekoliko dana, što znači da će se na obalu Teksasa sručiti velike količine kiše, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC), preneo je AFP, dodajući da bi neke lokalne zajednice mogle da zabeleže i više od 100 centimetara padavina.

„Padavine tih razmera izazvaće katastrofalne poplave opasne po život“, navodi se u saopštenju NHC.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар