Почетна » Pitanje ploče u Jasenovcu će se rešiti u septembru

Pitanje ploče u Jasenovcu će se rešiti u septembru

од admin
0 коментар

Da je takav dogovor postignut potvrdio je i potpredsednik Sabora iz redova manjina Furio Radin, ali iz HDZ-a su večeras na tu temu bili bez komentara, prenosi Hina.

„Poslednji razgovori koje smo vodili na tu temu – HNS, SDŠ, HDZ i ostali zastupnici nacionalnih manjina – išli su u smeru da bi deveti mesec trebalo da bude vremenski okvir unutar kojega će se to rešiti“, rekao je Pupovac gostujući u Dnevniku NoveTV.

„Sigurni smo da ćemo u narednih nekoliko dana imati razgovor s našim koalicionim partnerima, da ćemo još jedan put ustanoviti naš dogovor i precizirati okvir i način kako će ta ploča biti uklonjena“, dodao je on i istakao da je siguran da će se ploča ukloniti u dogovorenom roku.

To je, prema njegovim rečima, sasvim dovoljno vremena za pronalazak rešenja. On je napomenuo da treba vladu pustiti da za to pronađe pravni okvir, „a jednako tako svoje mišljenje može dati i Ustavni sud te na taj način pomoći da se to pitanje reši bez dodatnih političkih trzavica“.

„Što se nas kao dela vladajuće većine tiče, HNS-a, nas i našega partnera, i predsednika vlade s kojim smo o tome postigli dogovor, ploča se treba i hoće ukloniti u okviru koji smo dogovorili“, naglasio je Pupovac.

„Ukoliko se ova vlada i ova koalicija želi održati u stabilnosti, nekontaminirana tim problemom, ploča se naprosto mora ukloniti“, jer je „vreme za rešavanje toga problema isteklo, svi su krediti potrošeni, a vremena za čekanje nema“.

Da je septembar u razgovorima medju koalicionim partnerima spominjan kao rok za rešavanje pitanja pozdrava „Za dom spremni“ i sporne ploče u Jasenovcu za medije je potvrdio i potpredsednik Sabora iz redova nacionalnih manjina Furio Radin.

„Deveti mesec je naznačen kao mesec kad će se to rešiti. Koalicija centra ne može trpeti na duže vreme, a to dugo vreme polako i brzo ističe za jedan takav natpis“, izjavio je Radin za Novu TV.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар