Почетна » Престолонаследник Александар Карађорђевић свечано отворио „Ритопек Чери“

Престолонаследник Александар Карађорђевић свечано отворио „Ритопек Чери“

од admin
0 коментар

Престолонаследник Александар Карађорђевић присуствовао је свечаном отварању компаније „Ритопек чери“ британца Џонатана Робинсона у Ритопеку пре два дана.

Интересантно и просто за неверовати је да на овом отварању није било присуство политичара или државних функционера с обзиром да понеки свечано отварају чак и лифтове.

aleksandar karađorđević

Џонатан Робинсон и Александар Карађорђевић

 

Са великим сам задовољством подржао отварање компаније “Ритопек чери” која ће се бавити извозом трешања и другог сезонског воћа пре свега на тржиште Велике Британије али и осталих земаља Европске Уније.Отварање ове компаније значи отварање нових радних места за грађане Србије, али и шанса нашим воћарима да пронађу сигурно тржиште за извоз својих пољпривредних производа, у овом случају конкретно, трешања. Надам се да ће ова компанија успешно пословати, и да ће г-дин Џонатан Робинсон бити срећан што је донео одлуку да инвестира у нашу земљу, али и да ће његови радници и сарадници бити задовољни условима рада – изјавио је при свечаном отварању Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић.

Центар производње трешње је управо у овом грочанском месту. Због тога је господин Робинсон у Ритопеку саградио хладњачу и класирку која ће бити јединствена у земљи. Намера му је да окупљује трешње за британско тржиште, европско али и руско тржиште без посредника.

Гроцка има одличан географски положај и то јој је предност. То ми је потврдио и професор са Пољопривредног факултета у Калифорнији. Гроцка се налази на Дунаву и има ружу ветрова која јој даје добре услове за гајење трешње. То се одражава тако да су одавде плодови слатки и изванредног укуса –  изјавио је за Б92 Џонатан Робинсон.

Сви заинтересовани воћари потписаће уговор са откупљивачем. Ту ће бити наведено да се мора производити онако како „Глобал Гап“ стандард налаже. Од употребе хемије до одлагања у потребне амбалаже, мокрих чворова на њивама и брању у рукавицама. Све то ће морати бити испоштовано.

Нека је са срећом грочанским трешњарима.

Д.Ј.П.

Можда ти се свиди

Оставите коментар