Почетна » Puštajmo balone, a ne lampione!

Puštajmo balone, a ne lampione!

од admin
0 коментар

Hrvatsko Udruženje profesionalnih vatrogasaca zatražilo je danas od Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice i udruženja „Veliko srce kornatsko“ da odustanu od akcije puštanja u vazduh zapaljenih lampiona u spomen na pogibiju 12 vatrogasaca na Kornatu pre 10 godina.

Kako se navodi, uz poruku „Puštajmo balone, a ne lampione“, Udruženje je poručilo da im „zbog obeležavanja jedne tragedije ne trebaju nove“, prenosi Hina.

Predsednik Udruženja Goran Franković izjavio je da je to Udruženje na vreme predlagalo balone, ali da DVD Vodice „insistiraju da se sada u srcu požarne sezone pusti u vazduh tri hiljade lampiona“.

„Oni dakle insistiraju da se u prirodu pusti vatra u vreme kada požari u Dalmaciji nanose ogromnu štetu, a vatrogasci iz cele Hrvatske daju zadnje atome snage da bi ugasili i zadnji plamen. Zato apelujem na svest ljudi da doniraju za bolnicu, ali kao profesionalni vatrogasac insistiraću da se usvoji naš zahtev da se zakonski zabrani svuda u Hrvatskoj puštanje lampiona u prirodu, i leti i zimi“, rekao je Franković.

Kako je rekao i dve najveće profesionalne vatrogasne stanice – u Zagrebu i Splitu, takođe su protiv te akcije i dodao kako je jedino Kontrola vazdušnog saobraćaja odobrila akciju.

DVD Vodice tom akcijom želeo je da prikupi novac za Dečiju bolnicu u Zagrebu.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар