Почетна » СЕКТАШИ ВРВЕ У СРБИЈИ, НА МЕТИ СУ ТРУДНИЦЕ И СТАРЦИ: У ОВОМ крају наше државе има их НА ХИЉАДЕ!

СЕКТАШИ ВРВЕ У СРБИЈИ, НА МЕТИ СУ ТРУДНИЦЕ И СТАРЦИ: У ОВОМ крају наше државе има их НА ХИЉАДЕ!

од admin
0 коментар

Док пролазите улицом, једете у ресторану, путујете градским превозом, чланови секти су често око вас… Неки од њих су службеници, архитекте, адвокати, позната лица… Они су у свим сферама друштва, а већина њих углавном крије своју припадност неком покрету – многа секташка друштва су тајна, као што су сатанисти.

Константан раст секти у Србији

У Србији, према званичним подацима Министарства вера из 1997. године, регистровано је 39 тзв. верских група, а њихов број годинама је константно растао.

Данас их има око 15-ак уписаних, док их укупно има 60. Легалне заједнице окупљају око 20.000 верника, док је оних који нису регистровани на десетине хиљада.

Уколико нисте знали – временом се показало како су сектама најподложнија стара лица, самци, труднице, али неретко и адолесцценти.

Оно што нпр. привлачи труднице да уђу у секташке одреде – то су наводни трикови о лаком порођају. Они им предлажу различите врсте медитације да би се лакше породиле – а за то време дешава се и да их пљачкају или да од њих извлаче корист.

Што се тиче старих лица – дешавало се и да се случај заврши њиховом смрћу.

sekta.jpg

Служе се и психоактивним супстанцама

Истраживања су показала да се као најпогодније тло за секте показала Војводина, и то са чак 60 различитих секташких удружења. Врбовању приступају врло пажљиво, а неке се служе и психоактивним супстанцама да би остварили своје циљеве.

Злогласна „Црна ружа“

У Србији постаје све распрострањенија заједница – злогласна Црна ружа која се везује за ритуална убиства и самоубиства, па њени чланови углавном завршавају трагично.

Њихова миса почиње углавном на тајним местима или гробницама које су спремне за сахрану.

Оченаш уназад

Треба напоменути и чињеницу како се то код њих чита миса – заправо они читају хришћанску молитву Оченаш, али уназад – па тако контрирају хришћанском Богу.

Они се скупе, а пошто их мрзе да месе хлеб, купе неке погачице које натопе крвљу зеца или неке друге животиње. Све се то дешава уз употребу наркотика, неретко и уз оргије. Најчешће ћете их препознати по тамним одорама, јакој шминки и истетовираном обрнутом крсту на врату, често и на стопалима, јер тако приказују како газе Христову веру.

Ван матице религије

Реч „секта” потиче од латинске„сеqуи”, што значи следити. Реч је о малим групама истомишљеника које су се одвојиле од матице религије у неку самосталну религијску групу.

Јеховини сведоци као рекордери

Свака секта у Србији поседује по неколико објеката, а као рекордери су се показали Јеховини сведоци који само у нашој земљи имају преко 70 објеката у свом власништву.

Србијаданас

Можда ти се свиди

Оставите коментар