Почетна » СРБИ НИКАД ГОРИ Холивуд се опет огрешио о нас

СРБИ НИКАД ГОРИ Холивуд се опет огрешио о нас

од admin
0 коментар

Амери криве Србе за страдање, како кажу, неколико стотина хиљада Хрвата. И раније су нас у филмовима представљали у потпуно негативном контексту, али овога пута су баш претерали.

У америчкој серији “Шкорпион”, коју у просеку прати 15 милиона гледалаца, Срби се оптужују за невероватан геноцид над Хрватима. Сценаристи су у “Куба либре”, другој епизоди другог циклуса серије, преувеличали оно што су начули о последњем рату на простору бивше Југославије.

Хрватица: Изабела Мико као Соња Балашевић

– ФБИ ме послао у Хрватску да узмем изјаве сведока за Трибунал за геноцид против Милошевићевих људи који су убили стотине хиљада мојих људи, укључујући и моје родитеље – говори глумица Изабела Мико у улози Соње Балашевић која се залаже да се 24 српска злочинца ухвате и пред судом у Хагу одговарају што су зверски убијали и недужне жене и децу.

Србе у Америци наљутила је ова досад за нас највећа антиреклама у кинематографији, иако су у бројним холивудским остварењима Срби представљени као негативци.

Фотографија: Сведочанство немилих догађаја у Хрватској

У филму “У земљи крви и меда” Анџелине Жоли сви ратни злочинци су Срби, а ниједна цивилна жртва није српска, док се филм “Хунтинг Партy” са Ричардом Гиром заснива на потери за Радованом Караџићем.

Осим као ратни злочинци и убице, Срби су у Холивуду представљени као лопови и покварењаци.

А. Поповић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар