Почетна » Stabilno stanje obolelih od malih boginja

Stabilno stanje obolelih od malih boginja

од admin
0 коментар

„Do jutros su svi pacijenti, i oni sa komplikacijama, stabilno. Imamo sedam pacijenta sa komplikacijama, jedna od njih je i upala pluća, i oni za sada idu u stanje poboljšanja“, rekao je Lončar za RTS.

Ministar je istakaoda MMR vakcina ima dovoljno, da će ih biti dovoljno u narednom periodu i da se sve više ljudi vakciniše.

Ponovio je da se sprovode sve predviđene mere u slučaju epidemije maloh boginja.

„Još kad se pojavila u Rumuniji krenuli smo sa preventivnim merama, hitna prijava sumnje, epidemiološka ispitivanja, uzrokovanja svih sumnjivih, revizija vakcinalnih kartona. Gde god se pojavi sumnja alarmiramo, registrujemo i sprovodimo neophodne mere“, pojasnio je Lončar.

On je istakao da smo u ovu situaciuju došli zbog naše neodgovornosti, pa će situacija, kaže, zavisiti od toga kako ćemo se mi ponašati, dok će država učiniti sve što je na njoj, u skladu sa propisima.

Kako je rekao, dete može da se upiše u vrtić, ako nije moglo da bude vakcinisano iz odredjenih zdravstvenih razloga.

Takođe, u bolnicama su već pooštrene mere i one će trajati minimum dvostruko duže nego period inkubacije od poslednjeg obolelog, dodao je ministar.

„Za sada nema zabrane posete bolnicama, što ne znači da ih neće biti ako nastavimo da budemo neodgovorni kao do sada“, rekao je Lončar.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар