Почетна » Stevana ubili Albanci koji su krali šumu

Stevana ubili Albanci koji su krali šumu

од admin
0 коментар

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je danas u Vrnjačkoj Banji porodicu žandarma Stevana Sinđelića koji je pre tri godine ubijen u obračunu sa Albancima koji su krali šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Stefanović je Siđelićevu suprugu Marinu i sina Vuka obišao u pratnji državnog sekretara MUP-a Biljane Popović Ivković i direktora policije Vladimira Rebića.

On ih je tom prilikom upoznao sa inicijativom, koju je nedavno uputio Skupštini opštine Vrnjačka Banja, da Stevan Sinđelić dobije ulicu u ovom mestu.

„Pošto su se stekli zakonski uslovi, tačnije za dva dana navršiće se tri godine od tragične smrti, smatrao sam kao svoju dužnost da se i na ovaj način odužim Stevanu za hrabrost i požrtvovanje koje je pokazao braneći građane Srbije. Očekujem da će odbornici Vrnjačke Banje već 4. septembra podržati ovaj moj predlog, jer i sugrađani Stevana Sinđelića i celokupno Ministarstvo unutrašnjih poslova najbolje znaju kako je nesebično i odvažno izvršavao sve poverene zadatke“, istakao je Stefanović.

Ministar policije poručio je da je u najmanju ruku skandalozno što Euleks ni posle skoro tri godine nije pronašao ubice Stevana Sinđelića i što oni slobodno šetaju, umesto da budu u zatvoru zbog zločina koji su počinili. Stefanović je dodao i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da brine o porodici Stevana Sinđelića.

„Ne smemo da zaboravimo porodice i mališane nijednog pripadnika MUP-a koji je žrtvovao svoj život zarad bezbednosti građana Srbije. Uvek ćemo biti tu za njih, da makar malo ublažimo neizmerni gubitak njihovih očeva, supruga i sinova“, naglasio je ministar Stefanović.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар