Почетна » „Termiti” kradu hranu za papagaje i strujomere!

„Termiti” kradu hranu za papagaje i strujomere!

од admin
0 коментар

Da je u Srbiji sve moguće i da ima svakojakih lopova govori tragikomičan slučaj iz Bora. A. M. (39) i V. D. (33), dvojica meštana tog grada, koje zovu „termiti“, imaju po 55 krivičnih prijava za krađu, ali nikada nisu osuđeni!

U pritvoru nikada nisu proveli više od dva dana i posle toga su odmah išli u „akcije” i redom obijali kuće i magacine, uzimajući sve što im je došlo pod ruku! Meštani i policija su ih krstili „termiti“, jer nisu probirljivi kada se radi o plenu, već kradu sve što mogu da ponesu.

– Opravdano sumnjamo da njih dvojica imaju više od 100 teških krađa i da su meštanima Bora napravili štetu od više miliona dinara! Policija ih je nazvala „termiti“ zbog metoda rada. Oni provaljuju u podrume, firme, kafane i nose sve odreda. Kradu gume, piće, novac, strujomere, pa čak i hranu za kućne ljubimce. Protiv njih smo podneli 55 krivičnih prijava, od kojih u ovoj godini čak 33 – saznajemo od izvora u policiji.

Njihov metod je isti kao i kod drugih lopova, jer ukradenu robu odmah prodaju. Novac zarađen prodajom plena troše na lude provode i kupovinu firmirane garderobe. Prema rečima našeg sagovornika bliskog istrazi, „termiti“ gotovo uvek priznaju krađu kada ih policija uhvati.

– Odleže dva dana u pritvoru i onda nastavljaju po starom! Nedavno su upali u jednu kafanu i ukrali strujomer! Jednom su uhapšeni kada smo ih zatekli da prodaju ukradenu hranu za papagaje i ribice, koju su pokupili iz prodavnice hrane za kućne ljubimce – kaže naš izvor iz policije.

Protiv dvojice „termita“ vode se postupci u Osnovnom sudu u Boru. Međutim, u ovom sudu su odbili da nam kažu za koje krađe odgovaraju, navodeći da ne mogu da nam daju informacije dok traju sudski procesi.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар