Почетна » Trudnu Aleksandru ubio vojnik i to zbog svinjetine!

Trudnu Aleksandru ubio vojnik i to zbog svinjetine!

од admin
0 коментар

Aleksandra Kolopoj (18) iz Venecuele, koja je bila u petom mesecu trudnoće, preminula je nakon što ju je upucao vojnik koji je „čuvao“ red za svinjsko meso!

Lokalni mediji su javili da je Aleksandrin suprug posvedočio da je grupa pijanih vojnika stala u red za svinjetinu u siromašnom području Karakasa. Potom su nekolicini okupljenih građana naredili da se maknu jer je nestajalo tog mesa za tradicionalni božićni obed, što je grupa ljudi odbila.

– Nacionalna garda je poludela i počela da puca – rekao je suprug ubijene i dodao da se ona odmah sručila na tlo.

U pucnjavi je pogođen i njegov brat, ali on se oporavlja.

Neredi zbog hrane i veliki redovi ispred supermarketa u toj članici OPEC-a postali su učestali, zemlja je suočena s brutalnom recesijom, a milioni stanovnika imaju plate koje u proseku iznose samo nekoliko američkih dolara.

Podsetimo, iako je nakon Drugog svetskog rata Venecuela imala velik rast BDP-a, danas je to jedna od najsiromašnijih zemalja Latinske Amerike, a prema predviđanjima MMF-a, stvari će se menjati isključivo nagore. BDP po stanovniku 2022. godine iznosiće samo 12.210 američkih dolara, što je veliki ekonomski pad.

Postoji celi niz razloga za ekonomsku kataklizmu koju je ova zemlja doživela. U prvom redu su to preterana dugogodišnja zavisnost o nafti i katastrofalna, kao i potpuno promašena socijalistička politika populista Uga Čavesa i aktuelnog predsednika Nikolasa Madura.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар