Почетна » Umalo su uništili grad, a sada im nedostaju oronuli vagoni i zmije!

Umalo su uništili grad, a sada im nedostaju oronuli vagoni i zmije!

од admin
0 коментар

– Trudimo se da budemo na usluzi građanima, to je ono što je najvažnije za opštinu. Prethodno rukovodstvo je ostavilo nemar i nedomaćinsko poslovanje, preko odsustva procedure do toga da se nemilice trošilo iz budžeta, a građani nisu imali ništa od toga. Nama je najbitnije da građanima izađemo u susret, da im budemo pristupačni, a pre svega tu se radi o komunalnim problemima.

Na čemu posebno insistirate kada je u pitanju Savski venac?

– Naš adut je i veliki broj besplatnih programa koji su u skladu sa statusom opštine, a tu su pre svega uključeni najmlađi i najstariji sugrađani. Kao i prošle godine, prvog septembra ćemo svim đacima prvacima podeliti đačke torbe napunjene školskim priborom. Istovremeno krećemo u kampanju „Zdravi i pravi” u saradnji sa fiziocentrom u Majdanu. Od 11. do 17. septembra biće besplatni programi, a onda odmah krećemo sa korektivnom gimnastikom, fizioterapijom… Tu su i časovi engleskog, ruskog, nemačkog, besplatni časovi fudbala, baleta, škola šaha u Hajd parku… Eto, danas je poslednji dan manifestacije u Topčiderskom parku za najmlađe ovog leta. Časovi košarke za devojčice u saradnji sa Marinom Maljković, fudbal gde pomaže FK Grafičar. Eto, danas je poslednji dan manifestacije u Topčiderskom parku za najmlađe ovog leta.

Rade se i parkovi

– Savski venac ima puno zelenih površina i mogu slobodno reći najlepše parkove u Beogradu i veoma nam je bitno da oni budu u najboljem stanju. Trenutno se obnavljaju dečja igrališta u Oblakovskoj, Dinarskoj i Birčaninovoj ulici, popravljaju se sprave u Hajd parku, a u planu je obnova četiri parka i sportskih terena u Koste Glavinića, Sitničkoj, Slavka Ćuruvije i Ulici Alekse Bačvanskog. Projekti su završeni i uskoro krećemo u realizaciju istih.

A kada su u pitanju stariji sugrađani?

– Mi smo jedna od najstarijih opština u gradu, tako da posebnu pažnju poklanjamo našim starijim sugrađanima. Od krstarenjem brodom, do izleta, besplatnih pregleda u saradnji sa Zaštitom radnika na železnici, i ti pregledi su bez prethodnog zakazivanja i zdravstvene knjižice. Od oktobra kreću i izleti po Srbiji.

Nedavno ste uveli i Eko-patrolu. Kakvi su rezultati?

– Eko-patrola je počela sa radom pre nešto više od dve nedelje i imamo veliki broj incijativa od strane građana i predloga. Ono što možemo, sami rešavamo, ako ne, imamo fantastičnu saradnju sa Gradom i svim komunalnim preduzećima.

Nezaobilazna tema je „Beograd na vodi“. Kako vi gledate na to?

– Ponosna sam što se najveći projekat u ovom delu Evrope radi na teritoriji opštine Savski venac. Svi koji smo ovde odrasli sećamo se kako je to ranije izgledalo, od propalih vagona, pasa lutalica, zmija… Verujte mi da se niko od građana nije požalio ili izrazio sumnju što se to radi, nego su presrećni što će imati tako nešto u njihovom komšiluku. A oni koji se bune, kojima nedostaju psi lutalice, oronili vagoni… pa njima je verovatno krivo što se za vreme njihovog mandata nije pokrenuo takav projekat.

Uskoro idu gradski izbori. Mislite li da će građani prepoznati šta radite?

– Znate kako, bilo da idu izbori ili ne, mi radimo uvek istim tempom. Tako je bilo i pre godinu i po dana kada smo preuzeli vlast na Savskom vencu, tako će biti i ubuduće. Da radimo punim kapacitetom, nezavisno od gradskih izbora, mi pre svega moramo da budemo servis građanima, koji mislim da prepoznaju sve šta radimo. Beograd je promenio svoje lice i ponosna sam što se veliki broj pojekata koji se ostvaruju u prestonici dešavaju na Savskom vencu.

Obnova Balkanske ulice

– Želimo da joj vratimo stari sjaj. Do kraja godine će biti završen projekat, a od sledeće ulazimo u njenu rekonstrukciju. Naravno da će kaldrma ostati jer je to zaštićeni deo grada, a želimo da uradimo i fasade zgrada kao što je to sada urađeno u Karađorđevoj i na drugim lokacijama u gradu.

Kako mislite da će SNS proći na gradskim izborima?

– Građani prepoznaju rad, trud i zalaganje, vide sve i šta radi predsednik države, i mislim da su to pokazali i na prethodnim izborima kada su SNS-u poklonili poverenje. Naravno, ne treba nikada zanemariti političke protivniike i uvek se treba truditi da budete pošteniji i marljiviji od njih, ali mislim da smo svi videli kako su i šta su radili dok su bili na vlasti. To najbolje znamo mi koji smo došli posle njih, i kakvu smo katastrofu zatekli, kako su dodeljivali ugovore mimo javnih nabavki da ne pričam o svemu ostalom. Mislim da se građani jako dobro sećaju njihove vladavine.

Nedavno je pomenuto u jednim dnevnim novinama da ćete biti i kandidat za gradonačelnika. Vaš komentar?

– Ja sam predsednica Opštine Savski venac i trudiću se da što bolje obavljam svoj posao. Na listi SNS-a su me izabrali građani i svakako ja to poverenje moram da opravdam i koncentrisana sam na Savski venac od dana kada sam izabrana i biću do kraja mandata.

Kuća kralja Petra

– Kada govorimo o rekonstrukcijama, moram da istaknem kuću kralja Petra na Senjaku. To je jedno prelepo mesto, pravi muzej, iako nema taj status i u saradnji sa Zavodom za zaštitom spomenika kulture radimo na njegovoj obnovi, rekonstruisaćemo i fasadu i ogradu koja je potpuno bila devastirana i za mesec dani bi trebalo da zasija u punom sjaju.

Sanacije škola i terena

– Naši prethodnici na opštini to nisu uradili, ali potrudili smo se da zamenimo sve koševe na terenima koji pripadaju osnovnim školama. Takođe su urađeni i mokri čvorovi, a u OŠ „Vojvoda Radomir Putnik” u narednih deset dana ćemo završiti rekonstrukciju sale za fizičko, koja je potpuno bila propala.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар