Почетна » Vatreno ludilo

Vatreno ludilo

од admin
0 коментар

Požari ovog leta haraju po celom svetu. Gori Evropa, a vatrena stihija nije poštedela ni Crnogorsko primorje, ali ni Dalmaciju. Uzroci za ovu strahotu su ekstremno visoke tremperature, koje su nas snašle ovoga leta.

Ali to se odnosi na sve, osim na Hrvatsku. U toj zemlji su uzroci požara sasvim drugačiji. Tamo se radi o ljudskom ili, preciznije rečeno, srpskom faktoru. Za požare u Hrvatskoj krivi su Srbi, oni ih podmeću, svakog dana i tako vode “specijalni rat protiv Hrvatske“!

Iako ovo zvuči sumanuto, u to veruju građani Hrvatske. Ne svi nego oni čija je životna filozofija – Srbi su krivi za sve.

Upravo oni, dodatno podstaknuti antisrpskom histerijom koju zbog požara šire desničarski mediji, pozivaju da se Srbima zabrani da letuju na hrvatskoj obali. Ne samo to – neki čak preko društvenih mreža pozivaju i na klanje Srba!

Da situacija bude još apsurdnija, jedini požar koji je u Hrvatskoj podmetnut zbog mržnje prema nekom narodu odnosi se na slučaj 25-godišnje Hrvatice koja je privedena jer je u nedelju uveče u Brgudu podmetnula požar zbog mržnje prema srpskom stanovništvu na tom području. Govorimo o devojci od 25 godina! Devojci koja je poželela da zapali i zatre jedno mesto samo zato što u njemu žive Srbi!

Iako me ništa od njih ne može iznenaditi, jer njihovoj predsednici smetaju čak i srpske čokoladice, ne mogu a da se ne frapiram činjenicom da su Hrvati svojom mržnjom zatrovali i mlade ljude, da su njima napunili glavu takvim glupostima da su oni počeli da se svete Srbima, a da ni sami ne znaju za šta!

Iako želim, sve mi je teže da verujem da će se ikada obistiniti ono što mi pre dvadesetak dana reče vladika Amfilohije: “Doći će dan kada će stati “Oluja” koju Hrvati sprovode nad nama, shvatiće oni da smo mi dva bratska naroda i biće im žao zbog svega.“

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар