Почетна » Vučić: Stav Španije o Kosovu je logičan

Vučić: Stav Španije o Kosovu je logičan

од admin
0 коментар

Naime, na opasku novinara da je Tajani juče u Beogradu rekao da obavezujući sporazum ne podrazumeva nezavisnost, Vučić je primetio da je Tajani rekao da sporazum ne podrazumeva priznanje.

„Ne, on je rekao ‘ne podrazumeva priznanje’, ako to smem da kažem“, precizirao je Vučić i dodao da još nema tačne forme u kojoj bi taj sporazum trebalo da bude potpisan, te da neke zemlje, recimo, insistiraju na modelu dve Nemačke.

„Postoje predlozi da se naši sporovi s Albancima reše pre toga, smatram da nije dobro da održavamo zamrznuti konflikt, ali ni da ostavljamo taj problem našoj deci“, rekao je Vučić.

Kako je primetio, zna da to niko ne voli da čuje, ali taj se problem mora rešiti.

„Treba, međutim, i da nas razumeju, mi ćemo uciniti sve da se problem reši, ali moraju i drugi da čine kompromise, mi smo spremni, ali to se mora rešiti“, ponovio je srpski predsednik primetivši da će rešenje najverovatnije biti tako da obe strane budu podjednako nezavodojne ili svaka malo zadovoljna.

Kako god da se predloži nijedna strana neće biti zadovoljna, prokomentarisao je, te dodao: „Za tango je potrebno dvoje, zato moraju kompromise da čine obe strane“.

„Ako uspemo, biće dobro, a ako ne uspemo ne bi bilo prvi put, već hiljaditi u našoj istoriji, ali to ne bi bilo dobro za Srbiju i za Srbe“, rekao je Vučić.

On je najavio da bi ove godine u Srbiju mogao da dođe španski Kralj Filip, kojem je, kako kaže, ponovio poziv za posetu tokom ekonomskog foruma u Davosu.

„To bi bila još jedna strahovito važna poseta za Srbiju“, rekao je Vučić te dodao da, nakon Austrije i Hrvatske, koje će posetiti narednih dana, ovog meseca planira i posete Bugarskoj i Rumuniji.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар