Почетна » Друг Панта из Гроцке у децембарској мајци као подршка у Младеновцу

Друг Панта из Гроцке у децембарској мајци као подршка у Младеновцу

Не, није фотомонтажа

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Како политичар који има плату 4-5 пута већу од „обичног радника“, се може поистоветити с њим? Како? Он који је одабран путем избора од стране народа, од стране тог „обичног радника“, који је одабран да учини све у својој моћи да побољша живот тог појединца у општини.

Он то не може, уколико на својој кожи никада није осетио како је томе појединцу, како његов свакодневни дан пролази у марљивом раду само да би својој породици омогућио егзистенцију, да би својој деци, жени подарио смешак на лице оног дана кад добије своју плату.
Зашто плаћати државу, тј. плаћати порез ако велика сума тог новца заврши у рукама појединца? Већина нас још увек нема ту навику, свест да је свако ко се бави било каквом производном, услужном или некаквом другом делатношћу у обавези плаћати порез. Тим порезом финансирамо толико ствари да је то незамисливо, разно разне инфраструктуре, здравствено, образовање, културу, спорт, и још много тога. Од тога пореза у огромној мери зависи развој државе, будућности државе! Али зашто то плаћати кад ће се неки појединац одређени део тог новца стрпати у џеп, зашто?

Да ли је пут до напредовања таквих појединаца у делима садашњег председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића?

У колоквијалном говору, за полтроне се каже да су “шефови људи”, јер се намећу видно надређенима. Они увек повлађују шефовима, раде оно што и није у опису њиховог посла, само да би се додворили и стекли “лепо” мишљење. Појединим шефовима ова врста људи одговара, јер чине све уместо њих, али у суштини није за похвалу, јер су полтрони махом дволичне и лицемерне особе, самим тим да све што чине, чине са циљем и у своју корист. Својим понашањем, полтрони углавном иритирају остале чланове колектива.

Колектив од полтрона ни у једној ситуацији не очекује солидарност, већ га избегава, јер како се каже представља “шпијуна”. Све док постоје надређених и предпостављених у колективима, постојаће и полтрона, који ће нажалост од тог свог понашања и успети да просперира. То је неминовно и нажалост често.

На крају шта рећи за фотографије (насловну и у тексту) на којима видимо председника Гроцке, на избору председника ОО СНС-а Младеновац? На тим фотографијама, у сред децембра, где су сви у зимској одећи један човек, односно председник Гроцке апсолутно доминира у мајци са натписом новоизабраног председника ОО СНС-а Младеновац.

Да ли сте овако нешто видели у земљама, такозваног, трећег света? Да ли је председник једне општине успео овако ниско да падне или високо да полети? Свакако, ако би се додељивала награда за полтронство године, председник ГО Гроцка ушао би у књигу Гинисових рекорда…

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар