Почетна » „ФОТО СЕШН“ Страначка кровна конструкција Гроцка (ЗИМСКА КОЛЕКЦИЈА 2016/2017)

„ФОТО СЕШН“ Страначка кровна конструкција Гроцка (ЗИМСКА КОЛЕКЦИЈА 2016/2017)

од admin
0 коментар

На слици бр.1 од 29-ог децембра 2016-те године видимо зграду где су канцеларије политичких странака која се реновира, фасада је баш лепо урађена и све похвале за то јер је зграда пре тога била у очајном стању.

Оно што не видимо а нећемо улазити у то да ли је намерно или случајно тако зграда сликана је кров који није још до данас завршен.

На слици бр.2 од 26-ог децембра 2016-те године видимо кров зграде где је све постављено сем црепа.

На слици бр.3 од 13-ог јануара 2017-те године видимо да је кров покривен али не црепом него привремено снегом.

На слици бр.4 од 02-ог фебруара 2017-те године видимо да се привремена покривка отопила и да црепа још нема.

Е сад неко ће се запитати шта сад опет закера и шта ту не ваља. Зграда је почела да се реновира у новембру 2016-године, када је био скинут стари кров са зграде пар дана је падала киша, и питање је колико су зидови упили влагу.

На сликама видимо да се са изградњом крова стигло до црепа и поставља се питање зашто није постављен јер су временски услови још то дозвољавали или је била велика несташица црепа па се исти није могао набавити.

Сви знамо да је у јануару падао снег и да су температуре биле у великом минусу па се сада поставља питање како ће и да ли може да се постави цреп јер су се летве и штафле се напиле воде и колико ће то сада бити квалитетно, постоји нека фолија која је постављена преко дасака са којима је подашчан кров само се опет поставља питање колико је та фолија могла да заштити даске од снега, воде и мраза.

И да хоћемо некога да окривимо не знамо кога јер нигде нема табле где пише ко финансира радове, извођач радова, колико ће радови трајати, број грађевинске дозволе и остало што иде уз то. Треба још напоменути да је уместо тавана направљено ниско подкровље и тако добијен користан простор.

Треба поставити још једно занимљиво питање, зашто у Гроцкој грађевинска сезона почиње пред крај године када јој време није и ово није први случај, подсетићемо да је реконструкција Грочанске чаршије почела 28-ог децембра пред Нову годину и Божићне празнике, да ли ће због тога морати да се плате додатни радови за којима не би било потребе да се са реконструкцијом започело у време грађевинске сезоне.

Сви знамо случај реконструкције школе у Дражњу а пошто и сада иду избори да и ова зграда не доживи исти судбину као школа. Могуће да су а да ми то не знамо усвојили систем изградње типа Зукорлић-Нови Пазар, радим шта хоћу и како хоћу.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар