Почетна » Фотографије које најбоље описују тренутно стање у Гроцкој: Да ли вас је срамота?

Фотографије које најбоље описују тренутно стање у Гроцкој: Да ли вас је срамота?

Након кошења испливало смеће

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Каква је власт у Гроцкој, коју чини владајућа коалиција СНС-а и СПС-а, најбоље описују фотографије нашег репортера, начињене поред стадиона Дунавца и Моцартовог терена за кошарку.

Од почетка ове године, власт у Гроцкој никако да се одлучи коме ће да додели „кошење јавних површина“. Изгледа да су стомаци празни и више нико неће да ради за идоле или партију, свеједно. И тако док се власт одлучи коме да додели кошење, трава нарасте до те мере, да се стиче утисак да је цела Гроцка у жбуњу. Када увиде проблем, власт се досети да брже, боље ангажује било кога, како би се трава покосила. Затим, када се трава покоси, остане смеће које се није видело и које се ту месецима гомилало.

Право је питање да ли је данашњу власт у Гроцкој, предвођену напредњацима и помало социјалистима, срамота за овакве слике које шаљемо у свет?

Не треба заборавити ни предизборни слоган „За нашу децу“ или „Заједно можемо све“, са којим су напредњаци изашли на претходним изборима. Уосталом, банери са истим слоганом и додатим именом „Александар Вучић“ се налазе противправно у свакој Месној заједници ГО Гроцка, како би нас подсећали на њихова обећања. Заиста, ти слогани, испоставиће се две године након избора, веома су тачни. Власт у ГО Гроцка заједничким снагама, обесмислила је кутак наше деце, и ту оправдања нема. Нема, јер нема ни опозиције која би, евентуално, могла да им онемогућава даљи развој ГО Гроцка.

Бројке су неумољиве и оне указују да Српска напредна странка има 26 одборника, а Социјалистичка партија Србије пет. Заједно, ове две странке које су у коалицији имају 31. од 35 одборника. Дакле, апсолутна већина. Чак и када би елиминисали социјалисте из власти у Гроцкој, напредњаци имају већину од чак 26 одборника, од 18 колико је потребно. Када све саберемо и одузмемо, дефинитивно добијамо да у Гроцкој се не зна, народски речено, ко коси а ко воду носи.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар