Почетна » КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРОЦКА Деле страначки материјал напредњака!

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРОЦКА Деле страначки материјал напредњака!

од admin
0 коментар

Млади и политика су врло болна тема. Сваки пут када размишљамо о томе осетимо неки горак укус. У Србији се млади на тотално погрешан начин баве политиком, без искрености, са чудним интересима. Многе од њих никада нећемо разумети.

Млади у Србији постају чланови политичких партија најчешће због радних места на која рачунају ако њихова партија победи на изборима. Мали је број оних који су ту због идеологије коју партија негује, мада се често и саме политичке партије губе око сопствене идеологије.

Чак и да неко на тај начин дође до посла, страначки је обојен, на стакленим је ногама, партије се мењају. Најлепши је онај посао на коме ти уопште није важно ко је тренутно на власти.

Једна таква прича, када политичари врбују малде, долази и из Гроцке. Председник општине Гроцка, Стефан Дилберовић на свом фејсбук профилу поделио је албум под називом „Данас у Калуђерици, подела билтена и разговор са грађанима.“ Назив албума можда и није чудан, али оно што је од фотографија подељено јако је занимљиво. Можда реч „занимљиво“ заправо можемо и заменити са неком другом, ироничном, која осликава наше садашње друштво. На једној од ових фотографија можемо видети Стефана Милојевића који је „главни“ у Канцеларији за младе у Гроцкој.

Стефан Милојевић је иначе један од оснивача утицајне групе „Имамо план“ чији је једини мотив био „жеља да им нешто крене на боље“. Против творца ове групе, Филипа Вукше, у септембру прошле године покренут је поступак јер је самоиницијативно офарбао стубове и поставио нове мапе на два стајалишта градског превоза на окретници у Устаничкој. Вукша је то урадио са својом групом.

Кажу да је важно је да млади разумеју шта политичке странке нуде, јер и млади гласају. Кажу и да млади не смеју да падају на демагогију политичких “лидера” јер је демагогије и превише. Стефан Милојевић је имао много тога против актуелне СНС већине у Гроцкој.Данас је Стефан запослен у општини Гроцка и прима плату. Притом је и „главни у „Канцеларији за младе“.

Данас у Србији би требало ценити младе који немају везе са политиком, који уче школе и завршавају факултете, који су чланови организација АИСЕЦ, ЕСТИЕМ, ФОНИС и многих других, јер тако омладина учи да ради, комуницира, како да на један позитиван начин сутра дође до посла као стручњак.

То су здрава окружења у којима млади не морају да лепе плакате, ботују по интернету и изигравају било чијег полтрона.

А у Гроцкој, „главни“ у Канцелариј иза младе дели билтене СНС-а. Притом и председник једне општине у Србији јавно промовише једну странку. И тако док не дође нова странка и запосли своје младе у КЗМ?

Можда ти се свиди

Оставите коментар