Почетна » УЛИЦЕ ГО ГРОЦКЕ ПОД СНЕГОМ Путари тврде да се улице чисте (ФОТО)

УЛИЦЕ ГО ГРОЦКЕ ПОД СНЕГОМ Путари тврде да се улице чисте (ФОТО)

од admin
0 коментар

Први прави снег ове зиме прекрио је све улице у Гроцкој. Коловози су током ноћи и јутра чишћени, међутим снег их је поново прекрио па је вожња кроз отежана.

Подручје Београда је освануло јутрос под првим покривачем снега који је падао целу ноћ и, уз ударе кошаве, све више пада, а хладно и претежно облачно време са снегом за данас је прогнозорано и за целу Србију.

Улице широм ГО Гроцка изгледају као да нису ни чишћење од снежних наноса. Вожња је отежана јер улице, иако су како тврде из Зимске службе чишћене, снег који без престанка пада изнова прекрива.  Аутобуси ГСП-а и Ласте се крећу споро, а због снега се многи на узбрдицама и заустављају и не могу да возе даље. Према првим информацијама, линија 304 до Ритопека не саобраћа до крајње одреднице.

Траса нове линије 311,улица Раван у Лештанима, Фото:твитер

У Зимској служби кажу да је на улицама велики број возила која чисте снег, као и радника, али да је ситуација тешка јер снег пада без престанка.

Калуђерица, „Смедеревац“

Калуђерица, ФОТО: Фејсбук

– „Београд-пут” је све време био у приправности и снег нас није изненадио. Ми одржавамо и обилазницу око Београда, све је проходно, а на градским улицама снег се више задржава јер га ветар враћа са тротоара. Ветар дува брзином од 80 до 100 километара на сат, што није уобичајено. Ово није први пут да су овакве прилике и „Београд-пут” се лако бори и са оваквим временским условима – истакао је Тејић.

Према Оперативном плану Зимске службе, додао је Тејић, имамо два до четири сата након престанка падавина да очистимо градске улице првог приоритета, а 48 сати након тога други приоритет.

Пут Пударци – Умчари, Пударци

Умчари центар

Слаб до умерен снег пада на готово целокупној територији земље, а киша која се леди при тлу може створити додатни проблем возачима, углавном у југозападним крајевима Србије, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМС С).

 

Жиг Инфо/Агенције

Можда ти се свиди

Оставите коментар