Почетна » Здравље у Винчи: Ако нас не убије Ковид, цркотине хоће

Здравље у Винчи: Ако нас не убије Ковид, цркотине хоће

Кад ће се почистити депонија код Амбуланте у Винчи?

од Жиг Инфо
0 коментар

Пандемија ковида 19 је поново у узлазној линији. Гужве испред ковид амбуланти су све веће, као и смеће које се гомила иза амбуланте у Винчи.

Подсетимо се,сви они који се лече у амбуланти Дома здравља Гроцка у Винчи, не могу а да не примете да се , практично, у кругу ове здравствене установе налази мини депонија.

Сјединила се са околином, а како је нико не чисти на њу се и навикло. Депонија је и данас ту, а грађани се и даље питају зашто је нико не очисти.

За Жиг инфо, почетком прошлог месеца, из предузећа које је задужено за одношење комуналног отпада, Еко Гроцке, рекли су да они овај део где се налази депонија не чисте из разлога што је у питању приватно власништво. Односно плац на којем се налази ова депонија је у приватном власништву, те Еко Гроцка нема надлежност да је очисти.

Међутим, према орто фото карти, ова депонија се ипак налази на парцели 50/11 која је у власништву државе.

Директор Дома здравља Гроцка, Небојша Благојевић каже да је послао захтев још пре петнаестак дана за чишћење ове депоније, али да је из ГО Гроцка и из „Еко Гроцке“ добио само усмено обећање да ће се она ускоро очистити.

До се чека на „ускоро“, на овој депонији данас може се видети и остаци распаднутих животиња. Све оно што не иде уз здравље, налази се заправо тик уз амбуланту у Винчи.

Мањак радне снаге предузећа које се бави комуналном делатношћу, постао је још мањи јер су поједини радници овог предузећа ангажовани као редари на грочанском вашару. Здравље је, ваљда, на другом месту.

 

ЕЖИ

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар