Почетна » Да ли вагина може да вам се смањи од мањка секса?

Да ли вагина може да вам се смањи од мањка секса?

од admin
0 коментар

Многи мисле да жене које немају секс дуже време имају ужу вагину од оних жена које имају редовне односе. Ево да ли је то истина

Кад је секс у питању, постоји много митова који нас буне, а за које заправо нисмо сигурни да ли су заиста тачни.

Један од таквих митова, је и да се вагина временом смањује услед недостатка секса. Стручњаци ипак кажу да ово није тачно.

– Многи мисле да жене које су генерално мање сексуално активне имају мању, односно ужу вагину, док оне које имају доста секса, имају шире вагине. То уопште није тачно – објашњава гинеколог специјалиста, др Џенифер Вајдер.

Разлог је тај што су мишићи око вагине прилично еластични, а након сексуалног односа они се враћају у пређашње стање, као и након порођаја.

Foto-ilustracija: Foter.com / Helga Weber

Вагина заправо претрпи само две велике промене. Први пут након порођаја, али се након шест месеци врати у пређашње стање. Понекад је потребно и мало више времена, али се ипак врати.

Други пут је када жена зађе у одређене године.

– Што је жена старија, то је њен ниво хормона нижи и потпуно је природно да са годинама опада. Због тога се зидови вагине, односно мишићи опуштају и постају мање еластични. Ипак, то није толико страшно, а добра вест је да Кегеловим вежбама можете знатно успорити овај процесс, па чак и затегнути мишиће вагине – каже др Џенифер Вајдер.

Foto-ilustracija: Profimedia

Према њеним речима онда када жене имају осећај да је вагина “ужа” током односа, то није због тога што нису дуго имале секс, већ зато што вероватно нису довољно “влажне”. Овај проблем се може лако решити дужом предигром или лубрикантом.

МојПортал/Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар