Почетна ЗабавникЉубав и секс МОМЦИ, ГЛЕДАТЕ ПОРНИЋЕ? Ево како они негативно утичу на ваш мозак!

МОМЦИ, ГЛЕДАТЕ ПОРНИЋЕ? Ево како они негативно утичу на ваш мозак!

од admin
0 коментар

Наравно, није све тако црно! Могуће је да постоје појединци с типом мозга који је подложан таквом понашању, као и да претерана конзумације порнографије сама подстиче промене на мозгу

Мушкарци, веровали или не, али порнићи могу да утичу лоше на ваш мозак! До овог закључка су дошли научници и објавили га у једном берлинском часопису, на основу истраживања о повезаности порно филмова и сиве мождане масе, као и величине мозга.

Наиме, мушкарци који гледају порно филмове имају веће шансе да им се мозак смањи и да отупе на реакције везане за сексуалну стимулацију.

Научници су за потребе овог испитивања регрутовали 64 здрава мушкарца узраста од 21 до 45 година. Они су били замољени да попуне анкету о времену које проводе гледајући порниће недељно. Утврђено је да та бројка варира од 4 до 6 сати.

Затим је сваки испитаник скениран путем магнетне резонанце како би научници видели како њихов мозак реагује на порнографски садржај. На тај начин су дошли до негативне везе између сиве мождане масе и гледања порнића. Наиме, приликом гледања порнића, део мозга задужен за мотивацију ради знатно лоше.

Такође, негативан ефекат има и на рад мозга везан за координацију, односно за све оно што људи раде дуготрајно.

Наравно, научници су поприлично несигурни поводом ових података па су зато извукли неколико хипотеза. Могуће је да постоје појединци с типом мозга који је подложан таквом понашању, као и да претерана конзумације порнографије сама подстиче промене на мозгу.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар