Почетна » Ове жене често одбијају секс: Тврде да су преуморне, а ево због чега!

Ове жене често одбијају секс: Тврде да су преуморне, а ево због чега!

од admin
0 коментар

Свакој десетој жени секс је све мање привлачан, а свака четврта има проблем да доживи оргазам.

Удате жене имају много више сексуалних проблема у односу на жене и мушкарце који нису у сталној вези, показало је истраживање.

Интересовање жена за секс све више опада због превеликих захтева партнера, деце и посла. Свакој десетој жени секс је све мање привлачан, а свака четврта има проблем да доживи оргазам, истиче др Кетрин Мерцер са Универзитета у Лондону, која је са колегама спровела опсежно истраживање међу 11.000 Британки између 16. и 44. године.

Парови у просеку имају четири сексуална односа месечно, с тим што се сексуално понашање жена у браку нагло мења у односу на прве дане заљубљености. Жене најчешће говоре да су ови проблеми уочљивији када имају дете млађе од пет година.

„То је сасвим логично, с обзиром на недостатак сна. Подизање деце и брига о породици за жене су тежи него за мушкарце, који, уз то, имају 10 пута виши ниво тестостерона у поређењу са женским хормонима. Међутим, нико није спреман да до краја отворено да прича о тој теми. Чак 44 одсто жена и 35 одсто мушкараца имају проблеме на сексуалном пољу, а само је 11 одсто мушкараца и 21 одсто жена спремно да на ту тему потражи стручну помоћ“, каже др Мерцер.

 

(Новости)

Можда ти се свиди

Оставите коментар