Почетна ЗабавникЉубав и секс СЕКС ЈЕ КАО КОКАИН! Ево зашто би требало да га имате сваки дан!

СЕКС ЈЕ КАО КОКАИН! Ево зашто би требало да га имате сваки дан!

од admin
0 коментар

Сви ми волимо секс, али понекад нам се дешава да га прескачемо због „важнијих ствари“. Ево зашто то не би требало да радите!

Сви људи воле секс, али да ли сте се некад запитали зашто је то тако? Шта то секс ради нашем мозгу кад нам је толико неодољив? Ево шта све знамо о утицају секса на мозак.

Секс подиже расположење

Задовољство које постижемо сексом активира допамин који се активира и кад се конзумира дрога.

– Конзумирање кокаина и секс активирају исти центар у мозгу – објашњава Тимоти Фонг, професор на УЦЛА. Занимљиво је да кофеин, никотин и чоколада такође надражују исти центар у мозгу.

Секс може да делује и као антидепресив

Веровали или не, занимљиво истраживање из 2002. спроведено на 300 жена, показало је да су испитанице које су имале однос без кондома у мањем проценту имале симптоме депресије од оних које су практиковале секс с кондомом!

Истраживање је показало да сперма садржи различите материје попут естрогена или простагландина који имају антидепресивна својства! То је сјајна вест за све оне који су у дугим и стабилним везама, но они који нису не би требало да се упуштају у полне односе без заштите.

Foto-ilustracija: Profimedia

Секс смањује бол

Немојте прескакати секс ако имате главобољу! Истраживања показују да вођење љубави може ублажити те симптоме. Резултати једног истраживања спроведеног у Немачкој показали су да је чак 30 посто људи који су имали главобоље, а чак 60 одсто оних који су патили од мигрене након секса осетило делимично или потпуно ослобођење од бола. Жене које су искусиле интензивну стимулацију Г-тачке имале су већу толеранцију на бол. Неки научници пак приписују то окситоцину, хормону везивања између мајки и деце, а који такође има својства ублажавања болова.

Отклања стрес

Студија спроведена на пацовима показала је да су пацови који су се парили били мање под стресом – а ово се такође може применити и на људе. Нека су истраживања показала да су особе које имају редован сексуални живот самопоузданије и сигурније у себе у јавним наступима.

Foto-ilustracija: Profimedia

Секс побољшава меморију

Звучи невероватно, али студија из 2010. показала је да су пацови којима је секс био ускраћен у поређењу са онима којима није био ускраћен имали мање неурона у подручју мозга које је повезано са меморијом. Слично је истраживање спроведено и на мишевима. Остаје да се види како секс утиче на памћење код људи.

Секс отклања несаницу

Барем код мушкараца! Нека истраживања показала су да након секса мушкарци брже утону у сан. Научници знају и због чега – део мозга познат као префронтални кортекс успорава након ејакулације. То, заједно са отпуштањем окситоцина и серотонина, може објаснити синдром “окретање на своју страну и спавање”.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар