Почетна » СЕКСУАЛНЕ ФАНТАЗИЈЕ: Да ли их делити и како их остварити! (ФОТО)

СЕКСУАЛНЕ ФАНТАЗИЈЕ: Да ли их делити и како их остварити! (ФОТО)

од admin
0 коментар

„Пријатељ који зна да волим приче о сексу недавно ми се обратио око збуњујућег инцидента који му се десио: годинама је имао живописну фантазију у којој се враћа са посла и затиче своју жену, која на себи има само високе потпетице и осмех на лицу, нестрпљиво га чекајући да се забаве. Споменуо је то својој жени необавезно, чак су се шалили на ту тему, да би му рекла да је врло расположена.

Она је остварила његову фантазију, а он је доживео највеће изненађење у свом животу јер, колико год можда звучи чудно, није осетио ни најмање узбуђење.

Управо то ме је питао: „Зашто?“ Маштао је о томе годинама. Како је онда могуће да се осећао тако незаинтересовано, када се његова фантазија коначно остварила?

Једноставно. Сексуалне фантазије егзистирају у сопственој психолошкој сфери и понекад је боље да остану тамо где јесу. „

Еротска имагинација

Еротска машта је диван дар. Ипак, као и сањање, не контролишемо је и врло често чак и не желимо да се те фантазије остваре. Многи мушкарци су бар једном у животу замишљали како су хероји који спасавају лепотицу из зграде у пламену, али без и најмање жеље да се заиста нађу заробљени у пожару на неком високом крову. Сексуалне фантазије, дакле, могу да делују неодољиво, па почињемо да верујемо да их желимо и у реалности. Ту пол није важан, исто је и за жене и за мушкарце.

Али претпоставимо да стварно желите да се ваше фантазије остваре. Да ли би парови требало да открију једно другом све што им је у глави? Мишљења су различита и не постоји тачан или нетачан одговор на ово питање. Од значаја је само оно што одговара актерима приче. Ако вама прија да делите своје еротске фантазије, онда их откријте. Али ја саветујем да будете опрезни јер би могло да се деси да настане већа штета него корист.

За и против

Многи људи верују да би партнери у озбиљној, посвећеној вези требало да буду искрени једно према другом. Ако прихвате ову врлину, то значи да би искрено требало да открију своје фантазије. Али потпуна искреност значи… без журки изненађења, без пристајања на ствари за које и нисте баш расположени, као што је рецимо дружење са његовим рођацима који вам нису симпатични. Мале беле лажи, да не бисте повредили осећања партнера, такође не долазе у обзир.

Понекад су нежност и сарадња важнији од искрености. Не кажем да љубавници никада не би требало да деле еротске фантазије једно са другим, али саветујем опрез.

А ту је и главни недостатак откривања фантазија: ваш љубавник би могао да помисли да сте чудни, перверзни или можда нешто још горе. („Шта желиш? Како је могуће да сам у вези са особом која жели то?“)

Да ли сте спремни да ризикујете? Током више неформалних „новинарских“ разговора са пријатељима, познаницима, па ако желите, и са познатим личностима, када је реч о откривању сексуалних фантазија партнеру, већина не открива баш све што им је на памети због страха шта би он могао да помисли.

44 сексуалне фантазије

Недавно спроведена студија открила је да просечна особа има 44 различите фантазије. У глобалу, 95 одсто нас машта о сексу свакога дана, али само мали проценат признаје да је тако, а још мање људи остварује своје сексуалне замисли. Много тога остаје наша тајна. Више од половине од 1.500 одраслих испитаника интервјуисаних за Тхе Јоурнал оф Сеxуал Медицине, изјавило је да су им са листе од 55 предлога који су им представљени чак 44 узбудљива. Изгледа да сви маштамо као луди о свему и свачему, почев од везивања, С&М, па до групног, аналног и оралног секса, секса на неочекиваним местима и (наравно) секса са људима који нису наши партнери.

То је добро. Фантазије су као вибратор за ум. Постоји ограничен број могућих физичких комбинација поза које можемо да изведемо нашим телима, али наш ум је безграничан. Ваша машта је најмоћнији покретач сексуалне жеље.

Ако одлучите да откријете своје фантазије… Ево неколико сугестија:

Мали кораци. Уместо изјаве: „Волела бих да се обучемо у кожу и да будеш мој затвореник“, питајте га да ли би био расположен за игру улога.

Полако тражите више. Ако се партнер слаже са вашим иницијалним предлогом, касније можете да тражите више, а на крају остварите своју фантазију у потпуности.
Разрадите потезе који су део вашег сексуалног репертоара. Ако маштате о томе да уведете вибратор у сексуални живот, можете то да затражите као додатак музици и миришљавим свећама у којима већ уживате заједно. („То је само једно задовољство више…“)

На смену режирајте мала еротска изненађења. Снажне фантазије често не указују толико на жељу за тим специфичним сценариом, већ више представљају чежњу за уношењем освежења које ће зачинити досадну сексуалну рутину. Играјте се лубрикантом, масажом стопала или користите повез за очи у кревету.
Пробајте да реализујете део еротске фантазије; можда вас задовољи. Ако не, временом можете да је проширите.
Коначно, шта ако имате снажне фантазије које су на граници екстремније сексуалности, секс утроје, групна секс журка или БДСМ?

Корачајте пажљиво. Можда ћете добити нешто од онога о чему сањате, а можда ћете угрозити своју везу. Подржавам љубавнике у настојању да остваре оно што желе у сексу, али некада је најбоље оставити еротске фантазије у свету имагинације. Наравно, то што откривате своју фантазију не значи да морате, па чак ни да обавезно желите, да је остварите у реалности.

Couple lying on kitchen floor

То је само још један начин да уз помоћ своје маште осетите снажније узбуђење и јасно нагласите своја очекивања.

 

Фото: wikipedia.org
Извор: zena.tvbest.rs

Можда ти се свиди

Оставите коментар