Почетна » Шта значи ако доживите оргазам за 2, 20 или 220 минута?

Шта значи ако доживите оргазам за 2, 20 или 220 минута?

од admin
0 коментар

За разлику од холивудских филмова, секс код нормалних парова не траје сатима, а и не треба толико да траје, истиче сексолог и уролог др Александар Милошевић. Он открива шта за ваше физичко и психичко здравље значи ако до врхунца долазите за 2, 20 или 220 минута.

2 минута
Ако вам се ово десило једном, двапут то је сасвим нормално и у реду. Међутим, ако вам се већ дуже дешава да свршите неколико минута након почетка секса – у питању је нешто озбиљнији проблем.

– Ради се о преурањеној ејакулацији, која је много чешћа код младих мушкараца него код оних искуснијих. До врхунца долази јако брзо, и то није нормално већ треба да се лечи. На побољшању овога може да се ради вежбом, јер се најчешће јавља код неискусних момака – истиче др Милошевић.

Овај проблем је подједнако непријатан женама као и мушкарцима, јер оне у таквом односу не могу да доживе врхунац (потребно им је знатно више времена). Саговорник каже да се овде најчешће ради о нервози због које долази до преурањеног оргазма, те да треба радити на томе да се разговором све реши.

20 минута
Ово је златна средина, оптимална и за мушкарце и за жене. Наравно, то не значи да нисте нормални ако трајете дуже, али генерално би секс требало да траје отприлике толико.

– У просеку толико траје сексуални однос, али треба имати у виду да је сексуалност јако чудна ствар и да код некога то може да траје дуже, а код некога краће. У сваком случају, на сам секс треба гледати као на саму завршницу нечега што иде пре тога, а то су разговор и мажење. Без отворене комуникације нема правог секса.

Једно америчко истраживање је показало да жене сматрају да секс треба да траје 13 минута, и да је то идеална дужина, иако су нас филмови научили нечему сасвим другачијем.

220 минута
Ето га и тај чувени, маратонски секс, који траје целе ноћи. И она и он све време уживају, његова ерекција је све време присутна а она се ни у једном тренутку није сморила. Идеалан секс, али само на великом екрану. У стварном животу, ово је једноставно превише. С тиме ће се сложити већина жена, али и др Милошевић.

– Дешава се да мушкарци сатима не могу да доживе врхунац, ни то није нормално и треба да се лечи. Најчешће се ради о некој врсти психичке и физичке напетости, па због тога не може да се дође до врхунца. Често се дешава да ти мушкарци не могу ни да дођу то врхунца, а то представља велики проблем – истиче сексолог, додајући да је и у овом случају пожељна лекарска помоћ.

24 Сата-Вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар