Почетна » SVAKA ŽENA UZDIŠE ZA NJIM: Muškarac koji poseduje OVU OSOBINU privlačniji je od holivudske zvezde!

SVAKA ŽENA UZDIŠE ZA NJIM: Muškarac koji poseduje OVU OSOBINU privlačniji je od holivudske zvezde!

од admin
0 коментар

Istraživači sa Univerziteta Sent Endrijus, Durham i Ekseter veruju da muškarcu poraste atraktivnost kada pojedine pripadnice suprotnog spola saznaju da je on predmet žudnje drugih žena. Rezultate studije koja im je pomogla da dođu do ovog zaklučka objavili su u časopisu Scientific Reports.

Naime, ako za muškarcem žude druge žene, percipiraju ga kao dobroćudnog, vernog i boljeg oca i zato postaje privlačniji.

Naučnici su u sklopu studije testirali ideju kopiranja partnera – pojave gde se osoba smatra boljim potencijalnim romantičnim partnerom jer imaju iskustva u vezama.

Istraživači su u sklopu eksperimenta grupi žena pokazali fotografije muških lica, ruku i umetničkih dela. Od 49 žena koliko ih je bilo u grupi tražilo se da kažu koliko im je svaka slika bila privlačna. Nakon toga im je rečena prosečna ocena za svaku sliku pa se od njih potom tražilo da slikama ponovno daju ocenu.

Žene su u proseku prilikom drugog ocenjivanja slika muškaraca koje su druge žene ocenile privlačnim davale 13 odsto veću ocenu.

– Žene naočigled kopiraju preferencije drugih žena, međutim moguće je da se to događa jer jedni na druge stalno utičemo – rekla je voditeljka istraživanja doktorka Kejt Kros.

Ova pojava se često gogađa kod ptica i kod riba pa je poznata i pod imenom „Učinak venčanog prstena“. Naime, smatra se da su osobe koje su u vezi u očima druge osobe poželjnije jer su već pokazale da su materijal za partnera.

Rezultate ove studije podupiru i rezultati studije koja je sprovedena na Univerziteta Oklahoma Stejt koja je otkrila da je 90 odsto žena bilo zainteresovano za muškarca za kojeg su mislile da je zauzet. Međutim, kada im je prezentovan kao samac, samo ga je 59 odsto žena želelo za partnera.

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Можда ти се свиди

Оставите коментар