Почетна » TAJNA JE OTKRIVENA: 8 navika koje imaju PAROVI ZADOVOLJNI SEKSUALNIM ŽIVOTOM

TAJNA JE OTKRIVENA: 8 navika koje imaju PAROVI ZADOVOLJNI SEKSUALNIM ŽIVOTOM

од admin
0 коментар

PLANIRAJU SEKS

Lepo je kada do seksa dođe spontano, neočekivano, kada nas obuzmu strasti i mi ih zadovoljimo. Ali, mnogi parovi se žale (ili vade?) na to da su umorni, pod stresom, da nemaju vremena za seks.

Da li ste se prepoznali?

Parovi koji su zadovoljnim seksom u vezi ili braku, kažu da ne žele da dozvole da posao, deca, sport, stres… stanu između njih i spreče ih da uživaju u onome što vole. Zato planiraju seks, kao i sve drugo. Tačno se zna kog dana tokom sedmice će voditi ljubav.

To vam zvuči dosadno? Grešite. Ti parovi kažu da su planiranjem unapredili svoj odnos, poboljšali seksualni život, zbližili se.

RAZGOVARAJU O SEKSU

Kao što razgovaraju o plaćanju zajedničkih računa, letovanja, porodičnih slavlja, popravci automobila, kupovini nameštaja… i svemu što je sastavni deo zajedničkog života, parovi treba da razgovaraju i o seksu, savetuju psiholozi.

Taj razgovor treba da bude otvoren, bez stida i „rukavica“, a teme mogu biti različite: šta kome nedostaje kada je seks u pitanju, ili šta je poslednji put bilo fenomenalno, da li je potrebno uvesti neke novine, ko o čemu mašta, da li neke od tih fantazija mogu zajedno i da ostvare…

Tema je mnogo, kao što vidite, a vaš brak ili veza su jedinstveni, zato nemojte da dozvolite da vas stid i lenjost udalje od partnera i liše zadovoljstva.

NEGUJU LJUBAV

Za dobar odnos u krevetu, potrebno je da dobro funkcioniše i sve van krevata, kažu seksolozi. Zato – negujte ljubav koju imate, odvojite kvalitetno vreme koje ćete provesti zajedno, makar i kratko. Isključite mobilne telefone i televizore, posvetite se partneru.

Udvarajte se, kao da ste se juče upoznali. Doterajte se za svoju ljubav, flertujte…

RADOZNALI SU

Uvek budite radoznali da saznate da li vaš partner voli romantiku ili dominaciju, šta zaista želi da oseti tokom seksa, u čemu uživa.

Ako se trudite da udovoljite partneru, onda ćete imati pravo i da tražite od partnera da udovolji vama.

ČESTO SE SMEJU ZAJEDNO

Smeh je odličan afrodizijak. Smejte su u krevetu, ali ne jedno drugome, već zajedno. To će vas relaksirati i može biti deo predigre.

Pozitivne emocije, dobro raspoloženje i opuštenost su preduslov za dobar seks.

Posebno je dobro ako imate samo vaše, intimne šale koje niko drugi ne bi mogao da razume. Psiholozi kažu da se na taj način oslobađa endorfin i stvara opšti osećaj blagostanja. Smeh, takođe, smanjuje nivo stresnih hormone, što pomaže parovima da se lakše otvore jedno prema drugome.

SVAKODNEVNO ODRŽAVAJU VARNICE

Parovi koji se trude da skoro svakodnevno održavaju seksualnu energiju imaju bolji seks, ali i češći.

Kako se to radi?

Razgovorom o seksu, ali i dodirivanjem, onako u prolazu, neočekivanim poljupcima, iznenadnim zagrljajem, pogledima… čak i kada nakon toga neće doći do seksa, same naznake su dovoljne da parovi razmišljaju, planiraju i raduju se vođenju ljubavi.

Probajte.

SPAVAĆA SOBA JE SAMO ZA SPAVANJE I SEKS

U spavaću sobu nemojte nositi laptop i tu završavati ono što niste u svojoj kancelariji. Nemojte ni da gledate filmove i serije, čak ni YouTube klipove.

Spavaća soba mora ostati „čista“ od dodatnih sadržaja, jer će samo tako biti prostor koji će vas uvek asocirati samo na dve stvari: spavanje ili seks.

To je kao kada uđete u svoju kuhinju – bez obzira na to što možda niste gladni, velike su šanse da ćete makar nešto gricnuti.

NE OČEKUJU SAVRŠENSTVO

Parovi koji očekuji da im seks bude kao u porno filmovi, nikad neće biti zadovoljni „dešavanjima“ u sopstvenoj spavaćoj sobi.

Realnost je da je seks uglavnom prosečan, nekada trapav, komičan, a parovi koji u tim trenucima znaju da se smeju na sopstveni račun, kažu da im je seks, zapravo, svršen!

Dnevno.RS! Izvor vesti!

Можда ти се свиди

Оставите коментар