Почетна ЗабавникЉубав и секс Топ 7 разлога зашто пуцају везе и бракови

Топ 7 разлога зашто пуцају везе и бракови

од admin
0 коментар

Ниједан прекид није лак, нико не жели тек тако да одустане од оног у шта је улагао доста времена, енергије, али и најбитније – љубави

СВАКА веза има своје успоне и падове и рекли би многи, неке сасвим личне и индивидуалне разлоге када је о размимоилажењима реч. И ниједан прекид није лак, нико не жели тек тако да одустане од оног у шта је улагао доста времена, енергије, али и најбитније – љубави. Али када “дође вода до грла”, појаве се и уобличени, конкретни разлози да један од партнера изговори: Ја више не могу!

Ово су најчешћи разлози због којих пуцају везе и бракови.

1.Некомпатибилност
Колико смо пута у детињству чули: Супротности се привлаче? Али сада би се тој узречици итекако могли продрмати темељи. Парови се чешће све касније одлучују да имају децу, па везе без деце и лакше пуцају. Ако партнери немају исте визије заједничког живота, велика је вероватноћа да ће тај брак, ако нема довољно толеранције и компромиса, да пукне. “Непремостиве разлике” – један је од ТОП разлога зашто партнери траже развод.

2. Лоше навике
На почетку везе ништа није “сиво”, све је ружичасто. И рекли бисмо, гледамо свет кроз ружичасте наочаре, истовремено засљепљени заљубљеношћу. Последица тога је идеализовање партнера које ће вешто прикрити партнерове мане. Нажалост, после неког времена када то нестане, „разбију” се те ружичасте наочаре и дође до освешћивања у сивилу реалности. Чарапе на поду, неспуштање даске на wц шољи или често одсуство из куће, ноћи и ноћи проведене с пријатељима у неком клубу или игнорисање молби да се нешто уради. Лоше навике могу итекако донети пресуду и осудити неку везу на “смртну казну”.

3. Колотечина
Најчешће настаје након меденог месеца или рођења детета. Неки партнери имају осећај да је све некако стало. Нема више оног жара с почетка везе, нема изненадних излазака и малих изненађења, а дани постају исти. Некима је потребно пуно више од тога, да немају осећај да је “све стало” у времену. Неки се с таквом ситуацијом једноставно не могу помирити.

4. Контрола- “Убица с предумишљајем”
Убица с предумишљајем… Тако би могла да се назове потреба за контролом. Неки се вешто “сакрију” на почетку везе. Њихова “потреба” да будете заједно што више и што чешће лако се протумачи као заљубљеност и жеља да будете заједно баш сваке секунде због тих предивних лептирића у стомаку и убрзаног рада срца када сте у близини једно другог. А онда када падне завеса и почне да се открива како се, када лептирићи нестану, ради о жељи за контролом сваког апсекта партнеровог живота. Понекад људи не схвате да је веза дељење и спајање животних путева и циљева, а не “поседовање” нечијег живота и нечије свакодневнице. Недостатак приватности и контролисање, двострука мерила… – ”Убица с предумишљајем!”

5. Изолација
Стављање пријатеља и друштвеног живота са стране може довести до пуцања везе и бракова. Потпуно се посветити само вези и породици није ништа лоше, али ако сте особа која није за “бити затворена у 4 зида” и не желите у потпуности да се одрекнете досадашњег живота, можете и ви постати део неславне статистике “пропалих” веза.

6. Злостављање
Није реч само о физичком злостављању, многи не схватају да злостављањеподразумева и много више од физичког напада. Неравноправност у вези, непоштовање, “психичка тортура”, али и физички напади све су чешћи разлози за раскид последњих година.Партнери су мање финансијски зависни, али и свеснији да “не морају да остану у нечем што је лоше” због прича и става окружења.

7.Недостатак комуникације
Убрзани ритам живота, недостатак времена за себе и мањак квалитетне комуникације у вези.. Све су то “састојци” који ће “јело да учине горким”. Недостатак комуникације у вези један је од најчешћих проблема у везама. Ако не можете да разговарате и пронађете решење за оно што вас мучи, прекид је на видику.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар