Почетна » ЦЕНЗУРА У СРБИЈИ: Снимак интервјуа са Вишекруном одузела БИА?

ЦЕНЗУРА У СРБИЈИ: Снимак интервјуа са Вишекруном одузела БИА?

од admin
0 коментар

Вишекруна Ђорђе је јуће на друштвеној мрежи Фејсбук објавио да је, наводно, Безбедносно информативна агенција по налогу Александра Вучића тренутно у просторијама Балкан.инфа и становима свих њихових сарадника у покушају да одузму видео материјал- емисију коју је Теша Тешановић снимио са њим у Амстердаму.

-БИА је забранила моја даља гостовања и тренутно су сви сарадници Балкан.инфа излозени малтретирању, претњама и уценама! Молим све да пружимо подршку Балкан. инфу да се емисија емитује, навео је Вишекруна на друштвеној мрежи Фејсбук.

Након његове објаве, огласио се и Теша Тешановић такође на друштвеној мрежи Фејсбук са саопштењем да је снимак интервјуа са Вишекруном сниман у Амстердаму одузет од стране државе.

На друштвеним мрежама се коментарише да постоји копија снимка, наводно, на интернет меморији, али да је још нејасно зашто се снимак не пушта у јавност.

Вишекруна, који се налази у Холандији због, како наводи, претњи и уцена од стране безбедоносних служби у Србији, позвао је на протест, тачније подршку испред Владе Србије за Тешу Тешановића и Балкан инфо, за сутра у 12 часова.

Догађај-овде

Подсетимо се, Вишекруна је и раније гостовао у емисији код Теше Тешановића, где је изнео више информација о актуелном председнику државе Александру Вучићу.

 

Убрзо након тог гостовања, добио је отказ у ЈП „Војводина воде“ да би затим напустио Србију и отишао у Холандију.

Званично нема никаквих сапштења што се тиче, наводног, одузимања овог снимка.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар