Почетна » 5 + 5 + 5 НИЈЕ 15: Овај тест из математике је разбеснео интернет

5 + 5 + 5 НИЈЕ 15: Овај тест из математике је разбеснео интернет

од admin
0 коментар

Овај тест разљутио је многе људе на интернету, а свако ко га погледа схватиће да је ученик урадио оно што је од њега тражено

На друштвеној мрежи Реддит објављена је фотографија теста из математике једног ученика трећег разреда, а она је изазвала лавину коментара јер су одговори које је ученик дао оцењени као нетачни. Одговори ученика су проглашени нетачним због начина на који је до њих дошао.

У првом питању од ученика је затражено да израчуна колико је 5 x 3 користећи сабирање. Ученик је одговорио 5 + 5 + 5= 15. Одговор је проглашен нетачним, а учитељица је дописала да је тачно 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 15.

Друго питање било је да се израчуна 4 x 6, али тако да нацрта редове. Ученик је нацртао шест редова у којима су биле по четири цртице, али је учитељица и тај одговор прогласила нетачним и додала је да је тачно било написати четири реда са по шест цртица.

Овај тест разљутио је многе, а свако ко га погледа схватиће да је ученик урадио оно што је од њега тражено. Једно од основних својстава множења је комутативност, односно да је А x Б = Б x А, што значи да је редослед у таквом множењу небитан.

Учитељицино кажњавање ученика који је препознао и применио комутативност оштро је и неоправдано.

Погледајте како је изгледао тест:

Foto: Imgur/Cloakenn

Телеграф.рс / Извор: дневник.хр

Можда ти се свиди

Оставите коментар