Почетна » Држите ли огледало у спаваћој соби?

Држите ли огледало у спаваћој соби?

Да ли је добра или лоша идеја?

од Други Пишу
0 коментар

Када је у питању само уређење ентеријера спаваће собе,постављање огледала у њему већ дуже време је предмет бројних дискусија. Некима је то неизоставни детаљ без кога не могу замислити свој простор, док други више верују древним техникама уређења које наглашавају негативне ефекте које лоше позиционирано огледала у спаваћоој соби може имати на квалитет сна и живота уопште.

Без обзира у коју групу ви спадате, битно је имати на уму да је могуће комбиновати на прави начин функционалност огледала и његове енергетске карактеристике како би креирали своју спаваћу собу по мери, у потпуности у складу са вашим потребама и стилом.

У наставку сазнајте на шта посебно треба да обратите пажњу приликом постављања украсних огледала у спаваћу собу, имајући у виду све предности и недостатке.

Мане огледала у спаваћој соби

Огледала ометају сан и подстичу несаницу – верује се да ноћу огледала рефлектују разне врсте енергије нагомилане током дана у простору , па је чак на неки начин чак и троше . Као резултат тога, могу подстацћи несаницу и пореметити трајање и квалитет вашег сна.

Огледала могу бити застрашујућа ноћу – иако могу пружити осец́ај сигурности током дана, огледала могу бити прилично застрашујућа ноћу. На пример, ако се огледало налази директно наспрам кревета када се пробудите и загледате се у њега, можда ц́ете чак почети да халуцинирате и видите лица других људи уместо својих. Ову илузију огледала проучавали су чак и психолози и показало се да је потпуно стварна и могућа појава.

Огледала могу да ‘створе’ чудне звукове – пошто о огледала одбијају и звукови, то може да се дешава и током сна. Ови звукови вас могу пробудити или вам отежати да заспите. На пример, ако хрчете, звук хркања може да се одбије од огледала и да се појави још гласније, пробудивши вас и вашег партнера.

Погодна места за постављање огледала у спаваћој соби

Поред ових психолошких аспеката, најважаније смернице за постављање огледала у спаваћој соби су његова величина, распоред осталог намештаја унутар просторије као и ваше потребе и стилски захтеви. Будући да се као главни недостатак огледалала у спаваћој соби издваја то што може ометати одмор и здрав сан , битно је избећи простор директно наспрам кревета.

Традиционално, огледала у спаваћој соби се налазе или на тоалетном сточићу или на вратима плакара. Да бисте визуално повећали простор, огледало треба поставити тако да највећа површина и по могућности његов најлепши део падне у одраз. То значи да би зид украшен сликама и фотографијама, или прозорски оквир обложен собним биљкама биле идеалне опције које би читав одраз и атмосферу спаваће собе учинили пријатнијом.

Када су у питању рамови огледала за спаваћу собу, стручњаци препоручују избегавање правоугаоних облика, док је боље користити вертикалне или мекше, овалне линије.

Обратите пажњу и на димензије

У спаваћој соби је мало до средње велико огледало најбоља опција.

Експерти за дизајн ентеријера препоручују стандардну величину својствену тоалетним сточићима, док се масовна вертикална огледала која обухватају пун одраз ваше фигуре препоручују за ходнике.

Такође, повољна алтернатива за спаваћу собу могу бити и подни модели, који не само да ће испунити своју примарну сврху, већ ће на прави начин обогатити и цео ентеријер ваше спаваће собе и посебно истаћи подове.

Онда, да ли ми уопште и треба огледало у спаваћој соби?

Огледала су прилично уобичајан декоративни предмет у модерним спаваћим собама и генерално, постављање огледала у спаваћој соби само по себи није лоша ствар.

Аспекти на које посебно битно обратити пажњу:

Определите се за нова, квалитетна огледала.
Избегавајте куповину половних/винтаге огледала јер могу да носе вибрације претходних власника.
Уверите се да величина огледала одговара декору ваше собе и сврси.
Ако вец́ имате огледало у спавац́ој соби и приметили сте неке проблеме са спавањем, препоручујемо вам да тестирате теорију огледала која ометају ваш сан, пре свега избегавајући простор директно наспрам кревета.
Придржавајући се ових савета, искористићете максимално функционални и енергетски потенцијал, како огледала као декоративног предмета, тако и ваше спаваће собе.

Најбитније је да не заборавите да је пре свега у питању ваш дом у коме треба да се осећате пријатно и срећно, те да га организујете у складу са сопственим преференцијама и стилу , укључујући и места на која ће те поставити огледала.

 

Дневно

Можда ти се свиди

Оставите коментар