Почетна ЗабавникЗанимљивости Ево зашто је добро постити, макар и само један дан!

Ево зашто је добро постити, макар и само један дан!

од admin
0 коментар

Реч пост свима који не посте улива страхопоштовање. Они који никада нису постили убеђени су да се током потпуног или делимичног уздржавања од хране особа увек осећа клонуло и изузетно мршави. Они који су га испробали, знају да ствари стоје управо супротно. Пост враћа енергију и полет

Иако је мршављење једна од последица поста, оно не представља циљ по себи. Истина је да свесно одрицање од хране изразито благотворно утиче на организам. Ево које су све благодети Васкршњег, као и било ког другог поста.

Пост је предах током којег се тело опоравља од прераде увек нових количина хранљивих супстанци.

Пост представља унутрашње чишћење од токсина наталожених недовољно свареном храном. Отрови се из везивних ткива испирају преко бубрега, а затим излучују из организма.

Пост представља одличну терапију за лечење обољења повезаних са нездравом исхраном, као што су то гојазност, дијабетес, акне, алергије…

Пост је кура лепоте. Већом прокрвљеношћу, кожа постаје сјајна и ружичаста.

Foto-ilustracija: Profimedia

Пост прочишава душу. На површину излазе потиснуте мисли и осећања, који могу бити пријатног и непријатног карактера. С обзиром на то да проблеми коначно излазе на чистац, ово је период када имамо прилику да нађемо јаснији увид у њихово решење.

Foto-ilustracija: trpezaketering.rs

Пост је пут ка духовном просветљењу. Нека од најнадахнутијих песничких и филозофских дела настала су током поста.

Пост појачава кондицију. Уколико се телу да шанса да се мало одмори од тромости изазване тешком храном, оно може неспутано ослободити скривену унутрашњу снагу коју црпи из наталожених резерви. Заправо, ова енергија далеко је ефикаснија од оне која се добија директно из хране.

Foto-ilustracija: Profimedia

Тако да, током поста се никако не би требало одрицати спорта и уобичајених тренинга. Штавише, током оваквог једног периода, кретање и физичка активност су више него добродошли. Без снаге за време поста можете остати само ако се улењите и све време проводите приковани за кауч или кревет.

Foto-ilustracija: Foter/Milica Sekulic

Исплати ли се постити само један дан?

Организам је барем тог једног дана у најбуквалнијем смислу ослобођен прерађивања хране. Притом се губи око пола килограма на тежини, али не масноћа, већ углавном воде. Оно што је најважније је да се из тела прочишћавају токсини.

Један дан поста нарочито је користан након раскошне гозбе, на којој се превише јело и пило. Једнодневно гладовање најбржи је опоравак за организам.

Особама које имају проблема с тежином, али не могу бити на нискокалоријским дијетама изразито ће бити корисно увођење једног посног дана недељно.

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар