Почетна » Историја окренута наглавачке: Пронађен шраф у стени стар 300 милиона година! – ВИДЕО

Историја окренута наглавачке: Пронађен шраф у стени стар 300 милиона година! – ВИДЕО

од admin
0 коментар

Још од када је пронађен 1990-тих година, шраф који као да је причвршћен у стену привлачи пажњу свих знатижељника, али и даље трају дебате о томе шта је он заправо.

Руски истраживачи верују да је предмет стар 300 милиона година због чега неки тврде да је он доказ о постојању јако напредне изгубљене цивилизације, али и да је у питању дело ванземаљаца.

Ипак, експерти сматрају да постоји много “земаљскији” одговор да је шраф заправо фосилизовано морско створење.

Истраживачи су наишли на шраф док су претраживали области Калуга након пада астероида. Шраф је дугачак 2 цм а сакупила га је Космопоиск група, тим за истраживање НЛО-а и паранормалних појава. Они тврде да је камен стар између 300 и 320 милиона година, и верују да се унутра налази још један скривени шраф.

Ипак, неки конзервативнији научници нису имали прилике да испитају камен већ су своје спекулације морали да базирају на сликама лошег квалитета које се могу наћи на интернету.

Космопоиск група није рекла од чега је шраф направљен. Тим, који је познат и као Истраживање свемира и као руска научна организација, спроводи експедиције на места за која се верује да имају ванземаљску активност или необична створења – прати мешовита репутација.

Водећа хипотеза експерта који су видели фотографије каже да је шраф заправо фосилизован остатак древног морског бића под именом криноид.

Могуће је да је облик шрафа заправо изокренути облик створења које се постепено распадало у камену који је попримио његов облик. Неких 600 врста криноида изумрло је до данас, али они и данас живе у морима у другачијем облику.

 

Верује се да је фосилизовано створење у камену врста “морског љиљана”. Криноиди су били изузетно уобичајени пре више милиона година, а пронађено је небројено много фосила чији неки делови подсећају на шраф. Ипак, неки наглашавају да су криноиди били значајно мањи од пронађеног шрафа и одбацују ову теорију.

Неке напрегнутије теорије сматрају да је шраф остатак древне технологије која доказује да су ванземаљци живели на земљи пре више милиона година, или да су наши преци били много напреднији него што се данас сматра.

(Telegraf.rs, Dailymail.co.uk)

Можда ти се свиди

Оставите коментар