Почетна » Каква је будућност великих прослава након корона вируса?

Каква је будућност великих прослава након корона вируса?

од admin
0 коментар

 

Све велике прославе које су требале да се одрже у периоду пандемије корона вируса су отказане или одложене. Клубови, кафићи и ресторани су привремено закључали своја врата за све госте, док су сви они који су желели да организују велика славља морали да одустану од такве идеје до даљњег.
С обзиром да је врхунац пандемије прошао и да је полицијски час укинут, све је, наизглед, почело да се враћа на старо. Ипак, да ли је тако нешто безбедно? Каква је заиста будућност великих прослава и где изаћи у Београду?

Колико су безбедна венчања, рођендани и корпоративне журке?

Када се спомену “велике прославе”, прва асоцијација су венчања, рођендани и корпоративне журке. Оне се обично планирају месецима унапред, заказују се сале, бендови и фотографи. Праве се спискови гостију, сале се декоришу у духу прославе, и све делује као да неће бити никаквих проблема – све док вирус корона не дође и не поремети све планове.
Како су све те прославе отказане или померене за неки други, често још увек неодређени датум, остаје неодговорено питање – шта ће бити са њима?
Сведоци смо да се свакодневно појављују вести о новим случајевима заражених људи. Иако је најгоре прошло, многи се још увек не усуђују да организују велике прославе како се поново вирус не би проширио међу народом.
Оваква одлука делује рационално и промишљено, с обзиром на познату изреку да је “боље спречити него лечити”. Управо је суздржавање од блиских контаката са људима у овим временима једна од најважнијих мера предострожности у овом тренутку.

Када се могу очекивати прве велике прославе?

Како је свет тек однедавно почео да се опоравља, неке велике прославе су већ испланиране за лето 2020. године, док су многа одложена венчања и журке померене са пролећа на јесен.

Многи будући младенци, иако свесни тренутне ситуације у свету, жељно ишчекују дан свог венчања које ће прославити са својим пријатељима и породицом. С друге стране, има и оних младенаца који ће радо сачекати и наредну годину, како не би ризиковали са потенцијалним ширењем вируса.

Каква је будућност тих великих приватних прослава зависи од тога каква ће бити ситуација у будућности са корона вирусом. Колико су људи вољни да се, колико год је то могуће, придржавају дистанце од других на прославама и да воде рачуна о хигијени руку, умногоме ће утицати на то да ли ће бити нежељних последица или не.

Оно што је сигурно, док год је света и века људи ће се венчавати, организовати прославе за рођендан и крштења, и чини се да чак ни корона вирус то не може сасвим спречити и искоренити. Евентуално их може одложити, али оне ће се, готово сигурно, и даље масовно организовати широм планете у будућности.

Шта ће бити са журкама у ресторанима и клубовима?

Док су приватне прославе ствар индивидуалне природе и одлуке домаћина, будућност журки у клубовима и ресторанима делује помало неизвесно. Иако су многи ресторани већ увелико почели са радом, многи од њих још увек не организују никакве журке и прославе са живим бендом.

Клубови, иако неки још увек затворени, нису толико масовно посећивани као што је то иначе био случај свих претходних година у Београду. Људи су и даље свесни опасности од пандемије и одлучују се за опрезност и избегавање места са гужвом.

Међутим, ствари се полако, али сигурно већ враћају на старо, с обзиром да се свакога дана може приметити све већи број гостију у ресторанима. У клубовима се из викенда у викенд ствара све већа гужва, што указује да су се многи ужелели доброг провода и дружења након више од неколико месеци проведених у карантину.

Велика славља широм Београда – светла будућност за журке

Колико су се људи заиста ужелели великих славља, може се приметити у одређеним београдским ресторанима и на приватним прославама где се људи проводе као никада до сада у свом животу.

Свака журка делује као да се прославља Нова Година, а осмеси на лицима већине гостију указују на то да је будућност свих већих и мањих прослава и више него светла у нашем граду.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen − six =