Почетна » ЛЕПТИР – Поучна прича

ЛЕПТИР – Поучна прича

од admin
0 коментар

Један човек је пронашао лептирову чауру. Једног дана се појавио мали отвор на чаури. Човек је сео и посматрао лептира током наредних неколико сати, како се лептир бори да провуче своје тело кроз мали отвор на чаури.

Један човек је пронашао лептирову чауру. Једног дана се појавио мали отвор на чаури. Човек је сео и посматрао лептира током наредних неколико сати, како се лептир бори да провуче своје тело кроз мали отвор на чаури. Једног трена лептир је престао да се пробија. Изгледало је као да је достигао врхунац својих могућности и даље није могао.
Човек је одлучио да помогне лептиру. Узео је маказе и одсекао врх чауре. Лептир се са лакоћом ослободио чауре, али је имао неизражајно тело са малим крилима. Човек је и даље посматрао лептира, очекивајући да рашири своја крила. Раширена крила би ојачала мало крхко тело лептира. Ништа се није десило. Лептир је провео остатак свог живота гмижући неразвијеним телом и малим крхким крилима. Никада није полетео.
Оно што човек, у својој добронамерности и брзоплетости, није разумео је да су уска ларва и борба лептира да прође кроз мали отвор на њој били Божји начин да се потерају флуиди из тела лептира у његова крила, да би она била спремна за лет када се ослободи из чауре.
Некада је борба управо оно што нам је потребно у животу. Ако би нам Бог дозволио да проживимо свој живот без икаквих препрека, то би нас обогаљило. Не бисмо били довољно јаки колико треба или колико бисмо требали да будемо. Не бисмо полетели.

Молио сам Бога за снагу, а Он ми даде препреку да ојачам.
Молио сам Бога за мудрост, а он ми даде проблеме да решим.
Молио сам Бога за просперитет, а Он ми даде мозак и мишиће.
Молио сам Бога за храброст, а Он ми даде опасности да савладам.
Молио сам Бога за љубав, а Он ми даде проблематичне људе да им помогнем.
Молио сам Бога за услугу, а Он ми даде могућности.
Нисам добио ништа што сам хтео.

Добио сам све што ми је било потребно.

Када дођемо до тешкоћа, проблема, отпора, они ће нас учинити јачим, довољно јаким да сви ми можемо ослободити најбоље из себе.

Порталоманија

Можда ти се свиди

Оставите коментар