Почетна » Најбржи трактор на свету JCB Fastrac Two

Најбржи трактор на свету JCB Fastrac Two

Може да достигне брзине од невроватних 247 км на сат

од Други Пишу
0 коментар

Сви знамо да је трактор веома споро возило и да дефинитивно није брзо возило.Ипак постоји један трактор који је најбржи трактор на свету то је трактор JCB Fastrac Two….

JCB Fastrac Two је смањени трактор JCB Fastrac  са побољшаним перформансама који може да достигне брзине од невроватних 247 км на сат!

Пре неколико година, тим енглеског произвођача трактора ЈЦБ је одлучио да уради управо то и успео је да постави нови Гинисов рекорд за најбржи трактор на свету са модификованом верзијом трактора компаније Фастрац.

Током два круга (вожње) од два километра, просечна је брзина била 217,6 км/х и максимална брзина 247 км/х (153.8 мпх)

Трактор ЈЦБ покреће 7,2-литарски, 6-цилиндарским Диеселмаx мотор, док  Fastrac Two који је обарио рекорд је имао максималну снагу од 1.016 КС уз подршку од преко 2.500 Нм обртног момента.

То су неке импресивне бројке, али имајте на уму да је ова ствар чак иу свом смањеном облику тежила невероватних пет тона, тако да је тим морао да развије иновативна решења за побољшање аеродинамике како би остварио своје циљеве.

“Направити трактор тежак пет тона да безбедно достигне 217,6 км/х на сат и поново се заустави није лак задатак. Сви смо тако поносни што смо не само постигли ове циљеве вец́ смо их и премашили.“, рекао је главни директор за иновације и развој ЈЦБ Тим Бурнхопе.

Занимљиво је да је још један трактор ЈЦБ Фастрац поставио светски рекорд у брзини само неколико месеци раније – просечна брзина му је тада била 166 км/х – али је инжењерски тим био сигуран да може боље.

Па је након неког прилагођавања поново кренуо , а у новембру 2019. године, на аеродрому Елвингтон у Великој Британији, успели су да оборе сопствени рекорд.

Занимљивости дана

Можда ти се свиди

Оставите коментар