Почетна » НАУЧНИЦИ У ШОКУ Невероватан снимак: Побеснеле шимпанзе пребијају, убијају и ЈЕДУ СВОГ БИВШЕГ ВОЂУ

НАУЧНИЦИ У ШОКУ Невероватан снимак: Побеснеле шимпанзе пребијају, убијају и ЈЕДУ СВОГ БИВШЕГ ВОЂУ

од admin
0 коментар

Шимпанзу Фоудоко су пребили, убили и практично појели и то чланови његове сопствене заједнице. Након гласник крикова из станишта шимпанза у Сенегалу, истраживачи су дотрчали и видели стравичну сцену: крваве остатке Фоудока на земљи.

Шимпанзе иначе обично убијају конкуренцију из других чопора и до сада је забележено само девет случајева убијања унутар исте групе, пише „Даилy Маил“.

Истраживачи наводе да однос мужјака и женки у једној групи може да изазове сукобе, што је најверовантије и био случај са овом групом шимпанза, где је јака конкуренција за репордукцију.

У чланку објављеном у магазину „Приматологија“, истраживачи детаљно описују напад након кога је Фоудоко умро.

Научници су га пронашли са уједима по ногама, великом раном на леђима, полуодваљеним анусом, и попуцалим ребрима. Они наводе да је шимпанза највероватније умрла због унутрашњих крварења.

Снимак који шокира приказује шимпанзе које гризу и развлаче Фуодоково већ крваво тело по земљи. Истраживачи наводе како су бесне шимпанзе усмртиле Фуодока ударајући га камењем и да су га и након што је умро, гризле и откидале му делове меса.

У заједницама шимпанзи обично има много више одраслих женки него мужјака.

Али, на овом месту, где се десио напад, у тзв. „Фонголи Саванна Цхимпанзе Пројецт“ у Сенегалу, мужјаци су знатно бројнији.

Фуодоко је једном био вођа група због повреде Мамадоуа, који је био алфа мужјак. Међутим кад се он вратио у племе, Фуодоко је одбачен и годинама је живео сам и одвојен од других.

 

Међутим, он се поново придружио племену, у ком је затим Мамадоу прешао на бета статус, а његов брат Дејвид добио статус алфа мужјака.

Иако су прихватили Фуодока назад, неки чланови групе су га и даље јурили и нису се лепо понашали према њему.

Блиц/Даилy маил , Т. Ч

Можда ти се свиди

Оставите коментар