Почетна » Одговор са 60.000 „шерова„: Мислили су да је трудна, а онда је настао мук!

Одговор са 60.000 „шерова„: Мислили су да је трудна, а онда је настао мук!

од admin
0 коментар

Постоји ли жена која барем једном, ако се није удала и имала дјецу до 30. године, није чула питања „Кад ћеш се удати?„ и „Кад ћеш имати дијете?„ Американки Емилy Бингхам која је у сретном браку константно испитивање када ће она и супруг имати дијете дојадило је те је на феноменалан начин одлучила зачепити уста свима који забадају нос у ствари које их се апсолутно не тичу.

Младој Американки Емилy Бингхам дојадило је константно слушати како је други „прогањају„ питањем када ће она и супруг имати дијете. Одлучила им је одговорити једном заувијек.

На свом профилу на Фацебооку објавила је фотографију ултразвука бебе у трбуху. Пријатељи су помислили „напокон је трудна!„ и кликнули на фотографију, но када су кренули читати текст који је Емилy написала под фотографијом остали су без текста.

Ево што је Емилy поручила свима које је занимало када ће она и супруг имати дијете:

– Здраво свима!!! Сада кад сам придобила вашу пажњу фотографијом ултразвука коју сам узела с Гооглеа, ово је само пријатељски подсјетник да се нечији репродуктивни и прокреативни планови и одлуке вас не тичу. НЕ ТИЧУ ВАС СЕ. Прије него млади брачни пар који је одувијек заједно питате када ће напокон основати породицу… прије него питате родитеље јединца када ће порадити на браци или секи… прије него питате особу у тридесетима планира ли и када имати дјецу јер биолошки сат откуцава… једноставно станите. Молим вас станите.

Не знате ко се бори с неплодношћу или је имао побачај или има здравствених проблема. Не знате ко има проблема у вези или је под великим стресом или још није право вријеме. Не знате ко се бори с тиме да има дијете или да има још дјеце. Не знате тко је одлучио да сад није вријеме за то или да никада неће бити. Не знате је ли ваше наизглед „невино„ питање некога повриједило, нанијело му бол стрес или учинило фрустрираним.

Наравно, код неких људи та питања неће побудити никакве негативне осјећаје, али из властитог и искустава многих мојих пријатеља могу вам рећи да пуно чешће буде тако.

Закључак: Било да желите добити унука, или сте пријатељ или члан породице с добрим намјерама или знатижељан комшија, то се вас апсолутно не тиче. Питајте некога чему се тренутно радује. Питајте га који му је био најбољи дио дана. Ако вас особа жели обавијестити о нечем приватном као што су планови о дјеци, она ће вам то сама рећи. Ако сте знатижељни, пустите да особа сама одлучи када и ако буде спремна.

Емилyн пост добар је подсјетник на то да је родитељство једна од најприватнијих тема, али многе културе према томе се не односе тако. Пост је досад скупио преко 23.000 лајкова те је подијељен више од 66.000 пута.

Дневни аваз/Ексклузива.ба

Можда ти се свиди

Оставите коментар