Почетна » Ова жена родила је ИСТУ БЕБУ ДВА ПУТА и доктори су јој помогли у томе! КАДА САЗНАТЕ РАЗЛОГ, СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО!

Ова жена родила је ИСТУ БЕБУ ДВА ПУТА и доктори су јој помогли у томе! КАДА САЗНАТЕ РАЗЛОГ, СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО!

од admin
0 коментар

Ултразвук је открио да су ствари далеко од рутине, лекари су родитељима рекли да беба болује од сакрококцигеалног тератома

Маргарет Бомер је у 16-тој недељи своје треће трудноће имала рутинску контролу. Ултразвук је открио да су ствари далеко од рутине. Лекари су родитељима рекли да беба болује од сакрококцигеалног тератома, што је једна врста тумора.

– Био је то шок за нас. Много смо се уплашили јер нисмо знали шта та дугачка реч уопште значи и каква је то дијагноза – прича Маргарет Бомер.

У питању је тумор који се развија пре рођења и расте као продужетак кичме.

– Ово је најчешћи тумор код новорођенчади – каже др Дарел Кас, један од директора Теxас Цхилдрен’с Фетал Центер. – Иако је у питању најчешћи тумор, опет је веома редак.

Ова болест чешће погађа девојчице него дечаке и догађа се једном на сваких 35.000 беба.

Нажалост, ово није једина лоша вест у Маргаретиној трудноћи, јер је носила близанце, али је једну бебу изгубила пре другог тромесечја. Био је шок у 16 недељи сазнати за ретко обољење још нерођене ћеркице.

Иако неке бебе могу добро да толеришу тумор, то није био случај са Маргаретином бебом. Сваким даном је била све болеснија. Неки лекари су мајци саветовали прекид трудноће. Др Дарел Кас предложио је феталну хирургију. Према мајчиним речима, беба ЛинЛи није имала много шансе.

– Са 23 недеље тумор је све више “гасио” њено срце и претио инфарктом. Зар да дозволимо да тумор “преузме” њено тело? – прича мајка како су одлучили да спасу ЛинЛи. – Желели смо да јој поклонимо живот.

До тренутка операције, тумор је био велико скоро колико и фетус. Операција је трајала пет сати. Према докторовим речима, на фетусу су се задржали не дуже од 20 минута, а остало време је потрошено на материцу, “велики мишић избраздан мембранама”.

– Беба је скроз извађена из материце, потпуно, сва амнионска течност је исцурела, било је баш драматично – каже др Кас. – Срце бебе је скоро стало.

Он одаје признање кардиохирургу који је беби у правом тренутку дао праве лекове и омогућио им да наставе да раде. Беба је по обављеној операцији, враћена у материцу и она је зашивена.

– Право је чудо да на такав начин отворите материцу и после све “запечатите” и читава ствар функционише – каже др Кас.

Маргарет Бомер је морала да одлежи остатак трудноће. ЛинЛи Хоуп је рођена по други пут царским резом, 6. јуна.

Лекари су утврдили да морају да је оперишу још једном, па је са осам дана подвргнута другој операцији, јер су делови тумора, које хирурзи нису могли да одстране, почели да расту.

– Било је веома тешко – каже мама три девојчице. – Али, када је видим како се смеје, вредело је свих болова.

Телеграф.рс / Извор: едитион.цнн.цом

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × five =