Почетна » ПИЛА САМ КАФУ СВАКО ВЕЧЕ МЕСЕЦ ДАНА ЗАРЕДОМ: Ево шта ми се догодило!

ПИЛА САМ КАФУ СВАКО ВЕЧЕ МЕСЕЦ ДАНА ЗАРЕДОМ: Ево шта ми се догодило!

од admin
0 коментар

Да бисмо проверили истинитост свих ових нус-продуката испијања кафе одлучили смо да месец дана сваког дана увече око 21х попијемо по једну шољу

Већини људи дан не почиње без кафе, дружење не могу замислити без кафе, позив на кафу врло често буде позив на секс. Толико ствари живот чини лепшим уз кафу, а онда прочитамо шест разлога зашто није добро пити кафу, зашто не треба да пијете на плус 39, кафа утиче на висок крвни притисак итд.

Да бисмо проверили истинитост свих ових нус-продукта испијања кафе одлучили смо да месец дана сваког дана увече око 21х попијемо по једну шољу.

– Будући да иначе пијем доста кафе, није ми био проблем да експериментишем и тестирам лоше прогнозе стручњака.

Првих дана нисам осећала ништа, јер је организам већ био навикнут на прекомерно испијање исте. Али већ после седам дана лампица у стомаку се упалила.
Прво сам почела да осећам ујутру бол чим устанем, прво сам мислила да је то она “глад чим отворим очи” да бих после схватила да је у питању проблем са желудцем.

Foto: Telegraf

Опште је познато да талог од кафе, доста отежава варење, па после треће попијене имате утисак као да вам је нешто разнело стомак.

Те мучнине су биле ређе када презалогајим нешто пре сваке дозе кофеина. Одлучила сам да дневна доза буде шест шољица од 150 мл кафе, са нагласком на вечерњи ритуал.

Како су дани пролазили, хектолитри попијене кафе плус ово тестирање почели су да се одражавају и на биоритам.

Да не причам о томе, што нисам могла да заспим до два-три сата у ноћ. Несаницу сам очекивала. Али морам признати да ми је дефинитивно од турске кафе, било најгоре.

За разлику од ње, нес кафа са млеком на мене није деловала, ефекат је доста слабији. Такође еспресо, који важи за најјачи није имао ефекат као обична кафа.

Све варијације еспреса, макијато, кафе лате нису имале лоших последица по мене. Али турска кафа, људи…

Једна од бољих ствари је то што нисам имала главобоље, лакше сам се будила, имала сам слабији апетит, а већ у току треће недеље конзумирања постала сам чак и зависна. Као деца са чашом млека, па у кревет, тако сам и ја “шибала” са кафом.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Исто ми се није допадало, а проузроковано је вишком кофеина, нека врста аритмије. Срце ми је понекад куцало толико брзо, као да сам пила јак алкохол у комбинацији са енергетским пићем. Загушљив простор и осећај као да ћу се онесвестити.

Не могу рећи да је све проузроковано кафом, али сигурно да је појачало моју осетљивост на промену климе, временске услове итд.

Foto-ilustracija: Profimedia

Четврту недељу сам изгурала лако, јер сам већ навикла, али сам сваког дана чекала да се наврши тих месец дана, и моила Бога да ми се ништа не деси, јер сам мислила да ћу експлодирати.

Иако сам била велики кафопија не верујем да ћу после овога, уз сво поштовање њених љубитеља, бити обожавалац исте.

Пити је хоћу, али дефинитивно само једну шољицу дневно.

Обећавам себи!

И.Лазић      Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар