Почетна » Ево зашто треба дати предност новим ауто-деловима у односу на половне

Ево зашто треба дати предност новим ауто-деловима у односу на половне

од admin
0 коментар
deo automobila


Кварови аутомобила нису комфорни из више разлога – захтевају опредељивање новца за санацију, а неповољни су и стога што се морамо сналазити за превоз док се квар не реши. Оно што одлучује да ли ћемо се определити за нове или половне ауто-делове углавном је количина новца потребна за поправку. Уколико се поквари неки део који је изузетно скуп, одређени број људи сигурно ће га заменити половним, у жељи да себе поштеди већих трошкова.
У наставку текста сазнајте зашто ауто-делови нису прилика да сачувате што више новца и зашто јефтино решење није увек и добро решење.

#1 Сигурност вас и ваших сапутника је на првом месту

Можда делује да је излишно и спомињати овај критеријум, али се понекад чини као да се у приоритете сврстава уштеда новца, место безбедности возача и путника у аутомобилу. Па ипак, штета која може настати услед наше потребе да ограничимо улагања у возилу може бити толико велика, да је никакав новац не може надокнадити, почевши од претрпљеног стреса па до веома тешких физичких последица.
Акцијске цене акумулатора могу значајно умањити ваш рачун у продавници ауто-делова, те се губи потреба да се по сваку цену одричете новог акумулатора и узимате онај који је већ коришћен, а притом ћете добити дозу сигурности јер ће вас квалитетан и нов акумулатор служити барем неколико наредних година.

 

#2 Нови производи имају гаранцију

 

Иако то није чест случај, није баш пожељан сценарио да нови део за који сте издвојили одређену своту новца откаже пре времена. Па ипак, фабричке грешке се дешавају, поткрадају се фалинке које није увек једноставно установити, а онда се у власништву одређеног возача испоље и направе проблеме.
Нови производи имају још једну предност – уз њих добијате гаранцију на одређен број година, у складу са просечним трајањем одређеног резервног дела и брендом који га производи, што возачу даје сигурност да неће остати на цедилу након што се појави квар, већ да се може обратити онде где је пазарио одређени део, и уз гаранцију и рачун добити могућност да се проблем бесплатно санира или постојећи замени за нови део уколико проблем не може да се реши.
Дакле, и када постоји проблем, неће бити потребе да се опраштате од уложеног новца и одмах трагате за другим решењем, које опет изискује одређену своту новца, већ се можете у потпуности ослонити на одговорна лица која ће вам помоћи да решите проблем и добијете функционалан део за ваше возило.

 

#3 Не знате са сигурношћу у каквом су заиста стању половни делови за ваш аутомобил

 

Као што смо већ поменули, половни ауто-делови су повољније решење од нових на први поглед. Некада су те разлике веће, некада мање, али чињеница је да ће немали број људи дати предност половним аутомобилима, у жељи да што пре реши проблем, и да што боље ‘прође’.
Међутим, иако купац половног дела за ауто има свест да није купио нов и да га вероватно неће служити колико би могао некоришћени део, неретко се дешава да и тај половни део, у који ипак уложимо одређену своту новца, подбаци и изневери сва очекивања. Разлог за то је што вам нико не може гарантовати колико тачно ће вас још служити неки коришћени део, а још мање дати прецизне прогнозе када да очекујете следећу замену.
Онда не само да нисте решили проблем, већ поново пролазите кроз исти процес, поново се излажете трошку, а уколико поново дате предност половном аутомобилу, постајете изнова власник још једне ‘мачке у џаку’. Дакле, дупла количина стреса, удвостручена улагања и време потребно за санацију квара у двострукој мери јесте оно кроз шта ћете засигурно морати да прођете уколико желите да ваше возило поново функционише.

 

#4 Ауто-делови у лошем стању шкоде функционалности осталих делова

 

Можда нисте знали, али мотор који није у добром стању може направити вишеструку штету аутомобилу и проузроковати кварове који ће онда изискивати додатни новац за санацију штете, а понекад и чињеницу да је свако ваше седање за волан ‘стављање главе у торбу’.
Уколико је почетна идеја да се уштеди новац и не даје за непотребне ствари, тј. да се не плаћа нови део кад већ постоји полован и приступачнији, јасно је да то не може увек бити идеја водиља када је реч о уштеди, већ напротив, да тиме можемо допринети томе да морамо да издвајамо још новца.

Брза решења нису увек добра решења

deo automobila

Истина је да је углавном једноставније доћи до половних ауто-делова, за разлику од нових, на која може да се чека од неколико дана, до чак неколико недеља, да никоме није нарочито драго да оставља дуго ауто у сервису и да се сналази када је у питању превоз, али често је стрпљење управо тај фактор који доводи до трајних и успешних решења.
Жеља да брзо превазиђемо проблем и имамо свог љубимца на четири точка опет свакодневно на располагању може учинити да пожуримо како бисмо решили проблем, али треба имати на уму да је ауто део наше свакодневице, да је за његову поузданост и дужи век неопходно пружити му адекватно одржавање и да је за нашу сигурност у њему веома важно да знамо шта у њега уграђујемо.

Надамо се да ће вас изложене информације подстаћи да трагате искључиво за најбољим решењима и да нећете правити компромисе који се не праве – са својом и туђом безбедношћу у саобраћају!

Можда ти се свиди

Оставите коментар