Почетна » Прочитајте шта јој се десило пошто је 7 дана јела само помфрит

Прочитајте шта јој се десило пошто је 7 дана јела само помфрит

од admin
0 коментар

Новинар портала „Womanitely“ Дајана Вајт одлучила је да на своју руку себе подвргне експерименту да у периоду од седам дана једе само помфрит

Новинар портала „Womanitely“ Дајана Вајт одлучила је да на своју руку себе подвргне експерименту да у периоду од седам дана једе само помфрит.

Како су јој пролазили дани и какво је њено здравствено стање било, она је документовала у тексту.

Дан 1
“ ‘Вау, ово је укусно’, помислила сам када сам први пут пробала помфрит после дугог и болног „раскида“ са њима. Јела сам га превише током колеџа, тако да сам чак заборавила каквог је укуса. Ипак је прошло осам година од када сам га последњи пут јела. На почетку експеримента, била сам срећна што сам ово урадила. Јела сам помфрит са мало сока и чаја за доручар, ручак и вечеру. Осећала сам се сјајно као и обично, без замерки“.

Дан 2
„И даље је имао добар укус и није ми сметало да га једем чак и за вечеру. Ипак, осећала сам се мало успорено после ручка (мислила сам да је можда због напорног пројекта на послу), и имала сам јаке болове у стомаку пре спавања. Попила сам таблету и заспала брже него икада“.

Дан 3
„Прескочила сам доручак и попила само воду. Не могу да се сетим када сам последњи пут прескочила тај оброк, што је било врло чудно. Није ми се тражила храна. Стомак ми је крчао до ручка, али и даље нисам желела да једем. Када сам дошла кући после посла, све што сам имала у кухињи је био помфрит. Морала сам да завршим експеримент, те сам појела ову, наизглед, укусну вечеру“.

Дан 4
„Нисам могла да устанем ујутру, ужасно сам спавала. Провела сам целу ноћ покушавајући да обуздам бол у стомаку. Попила сам чашу воде и пошла на посао. Било ми је тешко да се концетришем на радне обавезе, а моја енергија и продуктивност на послу били су на ниском нивоу. Вечерала сам, погађате, помфрит и попила шољу црног чаја“.

Дан 5

„Мој стомак се вероватно навикао на ову брзу храну, али сам опет лоше спавала. Најгоре што ми се десило било је када сам се погледала у огледало и приметила флеке на лицу. Очи су ми биле црвене и изгледала сам ужасно. Прескочила сам доручак, али сам била ужасно гладна током ручка, те сам појела помфрит. Јела сам га и за вечеру, а попила сам девет чаша воде како бих избегла нападе глади, иако сам знала да ми ни то неће помоћи“.

Дан 6
„Наставила сам да једем помфрит, али сам се осећала потпуно исцрпљено. Имала сам јаке нападе глади (и даље покушавам да их се отарасим). Притисак ми је био виши него иначе и осетила сам бол у грудима. Када сам радила истраживање, знала сам да конзумирање помфрита може да изазове бројне здравствене проблеме, укључујући и болести срца. Ипак, нисам знала да ћу ово осетити већ 6. дана експеримента. Срећом, била је субота, те сам имала довољно времена за сан, ништа нисам радила“.

Дан 7

„Била сам толико срећна што је био 7. дан експеримента, да сам била спремна да скочим са моста. Зашто? Зато што сам била спремна да урадим све, чак и да пробам ‘банџи џампинг’, који уопште није у „мом фазону“, само да не једем више помфрит. Провела сам већи део дана у болници, а пре одласка, јела сам ту брзу храну за доручак. Доктор ми је, наравно, одржао буквицу, али сам обећала себи да више никада нећу спроводити експеримент који се тиче брзе хране“.

Дајана је на крају текста истакла да никада не би требало да експериментишете са брзом храном, посебно не када је реч о помфриту.

„Не само што садржи висок ниво калорија (400 до 730 калорија по порцији), већ и нездраве мести и висок ниво натријума. У помфриту се налази и акриламид, опасна супстанца која може да изазове озбиљне здравствене проблеме као што су оштећење нервног система и различите врсте канцерогених обољења“, наводи се у тексту.

„Укратко, из мог искуства, поврће можда није укусно као брза храна, али је много здравије. Рекла сам помфриту ‘збогом’ заувек, моје тело не заслужује такву храну“, истакла је она.

М. Љ.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар