Почетна » Расе паса које се најбоље слажу са децом

Расе паса које се најбоље слажу са децом

од Други Пишу
0 коментар

Породице које размишљају о проширењу набавком крзненог љубимца често се питају који су пси најбољи за дјецу.

Уз праву расу и одгој, пси могу бити фантастични пријатељи и чувари наших најмлађих. У наставку доносимо листу раса паса које су идеалне за породице с децом, као и савете како одабрати правог пса за ваш дом.

Лабрадор

Лабрадори су познати по својој љубави, оданости и енергији. Изразито су стрпљиви и добри с децом, због чега су једна од најпопуларнијих раса паса за породице.

Златни ретривер

Слично као и лабрадори, златни ретривери су љубазни, стрпљиви и интелигентни пси који су идеални за породични живот. Њихова способност социјализације и прилагођавања чини их савршеним избором за породице с децом.

Боксер

Боксери су заштитнички настројени, веселе нарави и изузетно везани уз своје власнике. Ова раса је изразито енергична и захтева пуно игре и вежбе, што је чини идеалном за породице с активном децом.

Булдог
Булдог је смирен, дружељубив и врло стрпљив пас, што га чини одличним избором за породице с малом децом. Иако су можда мало тврдоглави, с правилним тренирањем могу бити одлични кућни љубимци, пише Индеx.

Бигл
Биглови су енергични пси познати по својој знатижељи и љубави према истраживању. Одлични су за породице с децом због своје умиљате и пријатељске нарави.

Цавалиер Кинг Цхарлес шпанијел

Ови мали пси су љубазни, нежни и вољни угодити својим власницима. Идеални су за породице које траже мањег пса са стабилним темпераментом.

Њуфаундлендер

Њуфаундлендери су велики, мирни и изразито стрпљиви, што их чини одличнима за породице с децом. Осим што су добри чувари, познати су по својим способностима спашавања у води.

Шетландски овчар

Шетландски овчари су интелигентни, енергични и доброћудни пси који се одлично слажу с децом. Њихова умиљата нарав чини их савршеним избором за породице с малом децом.

Савети при избору паса:

Увек узмите у обзир старост, темперамент и енергетски степен детета при избору пса.

Пси захтевају време, пажњу и бригу, стога размислите о својим породичним рутинама и обавезама пре него што донесете одлуку.

Увек упознате пса пре него што га доведете у свој дом како бисте били сигурни да је компатибилан с вашом породицом.

Пре куповине пса увек размислите о опцији удомљавања напуштене животиње.

Shutterstock/Pavlina Trauskeova

индеx.хр/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар